Hajtetoválás, mikropigmentáció

A mikropigmentáció hajtetoválás kivitelezésére is alkalmas hosszan tartó, de nem végleges eredményt nyújtó esztétikai eljárás a kopaszodás egyfajta kezelésére. A módszer lényege a hajszimuláció: a fejbőr azon területére, amit optimális esetben haj fed, pigmentet juttatnak a bőr mélyebb rétegébe, így optikai megoldást nyújt a kopaszodás problémájára.

A hajtetoválással elérhető, hogy a kopasz fejbőr olyan látványt kelt, mintha géppel letolták volna a hajat, borostás lenne a terület, tehát csak “tüskés frizura” állítható elő így, illetve a ritkás haj között nem “világít” ki a fejbőr, sűrűbbnek tűnik a haj.

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.

A kérdőív kitöltése nem jár kötelezettségekkel!

Tartalomjegyzék

Kinek ajánlott a hajtetoválás?

A hajtetoválás azoknak a kopaszodó férfiaknak ajánlott, akik

 • előnyben részesítik a borostás, tüskés frizurát,
 • ritkuló hajuk alól kilátszik a fejbőrük, és sűrűbb látszatot szeretnének elérni,
 • hajbeültetésre keresnek alternatívát,
 • azonnali eredményre vágynak,
 • nem ragaszkodnak a valódi hajhoz,
 • vállalják az időnkénti megújítást, ismétlő tetoválást
 • nem rendelkeznek a hajbeültetéshez (elegendő) donor területtel, vagy
 • hajbeültetéshez megfelelő hajminőséggel, 
 • más okból nem alkalmasak hajbeültetésre.

Tudni szeretnéd, hogy alkalmas vagy hajbeültetésre? Kérj ingyenes hajanalízist!

A mikropigmentáció fajtái

A mikropigmentáció során a bőrt tartósan, de nem véglegesen színezik a környező bőrszövet színére, kívánt egyéb színre (pl. sminktetoválás) vagy szőrzet hiányában annak optikai takarására. 

 1. Fejbőr mikropigmentáció során a haj optikai pótlására vasoxidot és szénösszetevőket juttatnak a bőrbe a haj elvékonyodása, ritkulása és kopaszodás esetén.
 2. Szemöldök mikropigmentációval dús szemöldök látványa kelthető kevés szál megléte esetén is. Alternatíva: szemöldök beültetés
 3. Orvosi mikropigmentációval a bőr színhibáit fedik el például vitiligo, nyúlszáj, hegek, mellműtét után hiányzó mellbimbó esetén.
 4. Hibrid mikropigmentáció több technika alkalmazása a minél természetesebb hatás, egyúttal a decens smink elérése érdekében a napi smink kiváltására.

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.

A kérdőív kitöltése nem jár kötelezettségekkel!

Haj mikropigmentáció menete

A haj mikropigmentáció menete több lépésből áll. Legelőször az első konzultációra kerül sor, ahol az eljárást végző specialista meghallgatja a páciens igényeit, megvizsgálja a kérdéses területet, és elmondja a lehetőségeket, az esetleges kizáró tényezőket, majd a pácienssel egyeztetve elkészíti a kezelési tervet.

Kezelés előtt

A haj mikropigmentáció nem sebészeti eljárás, nem igényel előkészületeket, lehet előtte enni, inni. 

Kezelés alatt

Érzéstelenítő géllel kenik be a fejbőrt, de lehetőség van érzéstelenítő injekciót kérni. Az előzetes megbeszélés szerint berajzolják a hajtetoválás területét. Speciális tetováló eszközzel pigmenteket juttatnak a fejbőr epidermális rétegébe.

A kezelés a terület nagyságától függően 1-4 óráig tart, mialatt a páciens kényelmes félig fekvő helyzetben van.

Kezelés után

Haj mikropigmentáció után enyhén beduzzadhat, pirosodhat a kezelt terület, ám ez néhány nap múlva eltűnik, az eredmény ezzel szemben azonnal látható.

 • Kezelés után azonnal haza lehet menni, lehet folytatni a megszokott életvitelt, de kb. két hétig kerülni kell a napozást és fokozott izzadással járó tevékenységeket (szauna, sport), valamint a terület krémezését.
 • A hajtetoválást időnként (átlagosan 2-4 év) meg kell újítani, mert a bejuttatott anyag idővel veszít színéből.

Tudni szeretnéd, hogy alkalmas vagy hajbeültetésre? Kérj ingyenes hajanalízist!

hajtetoválás

Hajtetoválás minták

Hajtetoválás mintákkal művészi és trendi frizurák kialakítására alkalmas eljárás. Az elnevezés a hajas fejbőrön megjelenő eredményre, a testtetováláshoz hasonló mintázatra utal, ám ez borotvával és ollóval kerül kialakításra. A tetoválás analóg képe a hajszálak eltérő hosszából vagy hiányából adódik.

Ebből ered, hogy a haj növekedésével a mintát korrigálni kell, illetve idővel eltűnik, újabb választható. Készülhet a teljes fejen, gyakoribb azonban, hogy a hajat csak a fej egy részén (tarkón, halántékon) borotválják le, és itt nyírják a mintát a hajba. Kapcsolódhat hajfestéssel, és így valóban különleges, alkalmi megjelenés érhető el.

Férfi hajtetoválás minták

Férfiak és fiúk számára a hajtetoválás eredetileg is rövid haj esetében nem igényel nagy elhatározást, hiszen a szokásos tüskés frizurába nyírják bele a mintát. Férfiak esetében a hétköznapi megjelenésbe is jól belesimul a hajtetoválás.

Hosszú hajjal is jól kombinálható az eljárás, ilyenkor a női frizurához hasonlóan megőriznek egy részt kontyhoz vagy aszimmetrikus frizurához, és a tarkón, egyik (vagy mindkét) halántékon alakítják ki a mintát. A mintát személyiségünkhöz illesztve válasszuk ki a mintaválasztékból (geometrikus, hieroglifák, növényi ornamentika, szimbólumok) vagy saját mintát is kérhetünk.

férfi hajtetoválás minták

Női hajtetoválás minták

Nők esetében a hajtetoválás minták extravagáns megjelenést nyújtanak, a hétköznapokban nagyobb feltűnést keltenek, jobban igénylik, hogy a ruházatot és a kiegészítőket a frizura jellegéhez hangoljuk. Éppen ezért a különleges alkalmakat még jobban emelik, reflektorfénybe helyezik a személyiséget.

A hajtetoválással kiválóan formázható az arc és a nyak. Hosszú hajúaknál általában a haj java részének megtartásával készítik a mintát a fej egy részén. Előnye, hogy a megmaradt hosszú hajjal ideiglenesen akár el is takarható a tetovált terület. Rövid haj mellett a teljes hajas fejbőrön kialakítható a minta.

Az egyéniséghez illeszkedő, azt erősítő vagy éppen kompenzáló minta az igen gazdag mintaválasztékból (ornamentika, geometrikus, szimbolikus, gótikus) vagy egyéni ötlet alapján is kiválasztható. Extravagáns színezéssel fokozható a hatás.

női hajtetoválás minták

Hajtetoválás árak

A hajtetoválás árak 180.000 - 385.000 Ft között vannak, az érintett terület nagyságától függően. Pontos ár a személyes konzultáció alapján adható.


Szerintünk a legjobb hajbeültető klinika Budapesten 2024-ben

 • Ingyenes kezelési terv kötelezettségek nélkül
 • A létező legkorszerűbb eszközök és technikák
 • Írásos garancia, a sikeres kezelésre

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e a hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.