Férfi mellplasztika - Amit tudni érdemes

A műtétet sokszor szimplán férfi mellizom nagyobbításnak is hívják, hiszen mellimplantátumok segítségével érhető el egy jóval formásabb, férfiasabb felsőtest, úgy, hogy a műtét nyomai szinte nem is lesznek majd láthatóak.

A következő cikkben írunk arról, hogy kiknek ajánlott ez a fajta plasztikai műtét, mennyibe kerül, mi a műtét folyamata és utána mire számíthatunk.

Mi az a férfi mellplasztika?

A férfi mellplasztika egy olyan plasztikai műtét, amely során a sebész segít a férfiasabb felsőtest elérésében egy férfi mellimplantátum beültetésével. Sok esetben azért is szükség lehet ilyen beavatkozásra, mert a mellizom erősítéssel nem formálható olyan szépre, mint szeretnénk. A férfi mellplasztikai műtét egy gyakori és alapvetően egyszerűbb plasztikai beavatkozásnak számít, amelyeknél nagyon ritkán fordul elő bármilyen probléma. 

férfi mellplasztika

Kiknek ajánlott egy férfi mellplasztikai beavatkozás?

A férfi mellplasztika azoknak ajánlott, akik valamilyen okból elégedetlenek felsőtestük formájával, mellizmuk méretével, mellük nagyságával. Elképzelhető, hogy rendszeres erősítést végez valaki, mégsem úgy formálódik a mellizom, ahogy szeretné, ilyenkor is jól jöhet ez a beavatkozás. De sokan vannak olyanok is, akik egyszerűen csak szeretnének férfiasabb, jóval izmosabb felsőtestet – ezt is tudja orvosolni a férfi mellplasztikai beavatkozás.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a férfi mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Férfi mellplasztikai beavatkozások fajtái

A férfi mellplasztika beavatkozásoknak két fajtáját különböztetjük meg. Az egyik

  • a férfi mellimplantátummal történő mellizom nagyobbítás, 
  • a másik az egészségügyi okokból megnagyobbodott mellek kisebbítése.

Mellizom nagyobbítás

A mellizom nagyobbítás, amelynek során implantátumok segítségével érhető el rövid idő alatt formás, látható mellizom. A férfi mellizom nagyobbítási műtét során élethosszig tartó garanciával készített implantátumokkal pótolják a hiányzó izomtérfogatot a felsőtestben. 

Férfi mellkisebbítés

Előfordulhat, hogy valamilyen testben zajló folyamat, mondjuk különféle hormonproblémák vagy éppen szimplán csak az elhízás következtében megnövekszik a férfi mell mérete, ezt nevezzük ginekomasztiának. A mellkisebbítő műtét során eltávolításra kerül a felesleges zsírréteg és bőr, így visszaszerezhető a magabiztosság és a férfias kiállás.

Erről bővebben a gynecomastia cikkünkben olvashat.

A műtét ára

A férfi mellplasztikai beavatkozás ára általában egy jól behatárolható tartományban mozog, egy-két speciális esetet leszámítva nagyjából hasonló összegbe kerül. 

  • A férfi mellizom nagyobbító műtét ára valahol 1,7 millió és 1,9 millió forint körül mozog, a kedvezményekről és a pontos árról, személyes konzultáció keretében lehet tájékozódni.

Minden páciens és eset egyedi, így a legjobban akkor kerülhetünk tisztába a ránk vonatkozó árral, ha egy személyes és ingyenes konzultáció keretében megvitatjuk igényeinket egy szakemberrel vagy specialistával.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a férfi mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mi a műtét menete?

A beavatkozási folyamat egy személyes konzultációval majd egy teljes körű kivizsgálással kezdődik. Mindent egy helyen, a klinikán végeznek, tehát semmiféle sorban állásra vagy rohangálásra nincs szükség. Vannak olyan előzetes tanácsok, amelyeket a szakemberek javaslata alapján majd be kell tartani a műtét előtt.

A mellizom nagyobbító műtétek esetében nagyjából 1 óra alatt beültetésre kerülnek az implantátumok egy, a hónaljnál ejtett apró bemetszésen keresztül.

A műtét után egy nappal hagyhatjuk majd el a klinikát, amikor a rögzítő kötés helyett vízálló kötést kapunk, hogy a zuhanyzás se okozzon problémát.

Mire kell számítani a műtét után?

Fontos tudni, hogy a mellizom nagyobbító műtét után az első két hétben nem ajánlott semmiféle megerőltetés, majd még két hétig csak nagyon könnyed mozgásformákat végezzünk.

Hat hónap után már kívülről nem fog látszani semmi, de még ekkor is pontosan kövessük az orvosi utasításokat, hogy a gyógyulás tökéletesen és megfelelő módon menjen végbe. 

Érdekelne egy férfi mellplasztikai beavatkozás, mit tegyek?

Ha a cikkben foglalt lehetőségek felkeltették az érdeklődését, akkor mindenképpen konzultáljon egy szakemberrel. Nem kell elköteleznie magát előzetesen, egy ingyenes konzultációról van szó, ami nem jár kötelezettségekkel, ellenben a legjobb specialisták fognak beszélgetni Önnel az igényeiről és elvárásairól, valamint elmondják azt is, hogy mire kell számítani esetleges kockázatok vagy gyógyulás szempontjából.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia