HIFU Kezelés

A HIFU kezelés a High Intensity Focused Ultrasonic, azaz a nagy intenzitású fókuszált ultrahang kifejezés rövidítése. A HIFU biztonságos, hatékony és nem invazív eljárás a bőr feszesítéséhez, mely sokkal olcsóbb megoldást kínál a facelift-nél. Hifu kezeléskor ultrahang energiát használnak a kollagén előállításának ösztönzésére, ami összességében feszesebb bőrt eredményez.

A HIFU az első olyan nem sebészeti technika, amelyet az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) hagyott jóvá a szemöldök, az arc és a nyak feszesebbé tételére.

A HIFU kezelés hatása – milyen eredmények várhatóak?

A HIFU kezelés hatása számos esztétikai előnnyel rendelkezik, többek között az alábbi hatások várhatóak:

 • ráncok csökkentése
 • a nyaki bőr feszesítése (néha pulykanyaknak is hívják)
 • az arc, a szemöldök és a szemhéj felemelése
 • az állkapocs-vonal kiemelése
 • a dekoltázs összehúzása
 • a bőr simítása.

A HIFU kezelés kezelési eredményei általában 2-3 évig tarthatnak.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a HIFU kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Egy 32 ember részvételével végzett 2017. évi tanulmány kimutatta, hogy a HIFU 12 hét után szignifikánsan javította az arc, a nyak és a comb bőrének rugalmasságát. Egy 93 embert érintő nagyobb tanulmányban a HIFU-val kezelt személyek 66%-a érzékelte a nyak és arc esztétikai megjelenések javulását.

Közvetlenül a HIFU kezelés már tapasztalhat némi javulást, de a végső eredmények 2-3 hónap alatt következnek be, ahogyan az emberi test természetes úton regenerálja a kollagént. Mivel az eljárás stimulálja a saját kollagén termelést, a végleges hatás elérésének ideje valójában a páciens testén múlik leginkább.

HIFU előtte utána képek

A HIFU kezelés előtte utána képek eredményei jól láthatóak az alábbi fotókon is.

hifu kezelés előtte utána képek
hifu előtte utána

Hány HIFU kezelésre van szükség?

Általában kiváló eredményeket lehet elérni már csupán egyetlenHIFU kezeléssel is. Kiegészítő kezelést legkorábban az első után 8-12 hónappal lehet elvégezni. A kollagén növekedésének és regenerációjának elősegítése érdekében javasolt speciális kozmetikumok használata.

Jellemzően érdemes tehát 12 hónappal a kezdeti kezelés után folytatni az eljárást, miután a kollagén regenerációs fázisának többsége befejeződött. Az ultrahangos kezelések egy évnél gyakrabban történő végrehajtása mélyebb behatolást eredményezhet, mely az arcon zsír és tömeg vesztésével járhat.

Fontos tudni, hogy a HIFU kezelés kiegészülhet más arcfiatalító, bőrfeszesítő és ránctalanító kezeléssel.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a HIFU kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

HIFU kezelés árak

A HIFU kezelés ára több tényezőtől függ, de nagyságrendileg az alábbi számokkal érdemes kalkulálni:

HIFU kezelés 1 alkalom

Ára

Teljes arc

315.000 Ft

Toka

135.000 Ft

Dekoltázs

250.000 Ft

Szemhéj és szemkörnyék

205.000 Ft

 • Szemöldökemelés (homlok) - 135.000 Ft
 • Orca - 235.000 Ft
 • Toka és nyak - 250.000 Ft
 • Nyak és dekoltázs - 340.000 Ft
 • Teljes arc, nyak és dekoltázs - 540.000 Ft

A fenti árak persze klinikánként eltérőek lehetnek.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a HIFU kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Ez jóval kedvezőbb az invazív arcplasztika műtéttel szemben. Bár a HIFU kezelés is hosszátvú megoldást biztosít a ráncok ellen, véglegesen csak arcplasztikai beavatkozással inthet búcsút a mély ráncoknak.

HIFU kezelés menete

A HIFU kezelés menete az alábbi lépésekből áll:

 1. Az eljárás megkezdése előtt nincs szükség külön felkészülésre. A kezelés előtt távolítsa el az összes smink- és bőrápoló terméket a célterületről.
 2. Az orvos vagy technikus először megtisztítja a célterületet.
 3. A kezelés megkezdése előtt felvihetnek helyi érzéstelenítő krémet.
 4. Az orvos vagy technikus ezután ultrahang gélt alkalmaz.
 5. A HIFU készüléket a bőrre kell helyezni.
 6. Egy speciális gép segítségével az orvos vagy a technikus beállítja a készüléket a megfelelő beállításra.
 7. Az ultrahang energiát ezután rövid impulzusokkal juttatja a célterületre körülbelül 30-90 percig.

Miközben ultrahang energiát alkalmaznak, hőt és bizsergést érezhet, melyre akár fájdalomcsillapítót is szedhet, ha nagyon zavarónak találja.

Mire kell figyelni HIFU kezelés után?

A HIFU kezelés után vigyáznia magára: komplikációk és a negatív mellékhatások elkerülése érdekében tisztában kell lennie azzal alábbiakkal:

 • Ne tegye ki a bőrt szélsőséges melegnek és hidegnek, kerülje a napfényt és óvja a bőrt napvédő krémmel.
 • Kerülje a bőrápoló termékek használatát, amelyek 24 órán át irritálhatják a bőrt.
 • A kezelés után véraláfutások keletkezhetnek, melyek néhány napig nem nyilvánvaló, gyakran zöldes színűek. A véraláfutás leggyakoribb területei az állkapocs és az arccsont mentén vannak.
 • Az arc érintésre, mosásra vagy sminkelésre érzékennyé válhat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a HIFU kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

A HIFU kezelés mellékhatásai

A HIFU kezelés mellékhatásai és kockázatai jóval enyhébbek más beavatkozásokhoz képest.

Előfordulhat enyhe bőrpír vagy duzzanat, de ennek gyorsan csökkennie kell. A kezelt terület enyhe bizsergő érzése fennállhat néhány hétig. Ritkán átmeneti zsibbadást vagy véraláfutást tapasztalhat, de ezek a mellékhatások általában néhány nap elteltével megszűnnek.

Károsíthatja a HIFU a bőrt?

Mivel a nagyfrekvenciás ultrahangnyaláb a bőr felszíne alatti meghatározott szöveti helyre fókuszál, a bőr felső rétegei és a szomszédos probléma nem sérülnek. Lehet, hogy a HIFU nem mindenki számára megfelelő.

A HIFU kezelés fájdalom nélküli?

A HIFU nem teljesen fájdalommentes, de csupán enyhe bizsergés várható. Mivel a HIFU esetében tűk helyett csak ultrahangos gépet használ a plasztikai sebész az arcán, sokkal kevesebb véraláfutást, duzzanatot és fájdalmat eredményez.

Milyen ellenjavallatai lehetnek a HIFU kezelésnek?

A HIFU nagyon biztonságosnak tekinthető, ha azt képzett szakember végzi. Más beavatkozásoknál sokkal olcsóbb és kevésbé fájdalmas is. Az egyetlen igazi ellenjavallatot talán az jelenti, hogy a HIFU hatása sokkal lassabban, csupán 6-8 hét alatt kezd láthatóvá válni. Ehhez hasonlóan a hatás is szép fokozatosan múlik el egyéntől függően, jellemzően 1-2 év alatt.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia