Mellbimbó plasztika

A mellbimbó plasztika egy sebészi eljárás, melynek lényege, hogy a mellbimbók kinézete és formája változtatható, alakítható. A mellbimbó plasztika gyakran társul mellfelvarrással, mellnagyobbítással, de akár még mellkisebbítéssel is.

Kinek ajánlott a mellbimbó plasztika?

A mellbimbó plasztika egyaránt ajánlott nőknek is és férfiaknak is. Az életmód, genetika és a környezeti hatások miatt vannak, akiknél már tinédzser korban kialakul a mellbimbó elváltozás, míg másoknál csak később. A mellbimbó plasztika sokszor mellplasztika keretében megtörténik, de vannak esetek, amikor csak a mellbimbót szorul korrekcióra.

A mellbimbó plasztika megoldást nyújthat, ha

  • aszimmetrikusak a mellbimbók
  • túl nagyok vagy esetleg túl kicsit a mellbimbók
  • befelé fordul a mellbimbó
  • megnagyobbodott bimbó udvar esetén
  • sérült a mellbimbó.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Mellbimbó plasztika árak

A mellbimbó plasztika árak 150.000 forintba kerülnek, amikor csak az egyik mellbimbó korrekciójára van szükség. Ha mindkét mellbimbónál szükség van beavatkozásra, illetve a kezelés bonyolultabb, akkor a plasztikai műtét ára is többe fog kerülni. Ilyen esetben nagyjából 300.000 Ft és 500.000 Ft között mozog az ár. Pontos árat mindig a személyes konzultáció keretében tud adni a plasztikai sebész.

Egy mellbimbó plasztikája

150.000 Ft

Két mellbimbó korrekciója

300.000 Ft

mellbimbó plasztika

Hogyan zajlik a mellbimbó plasztikai eljárás?

Mivel a mellbimbó plasztika sebészeti eljárásnak számít, ezért három szakaszból épül fel. Az előkészítő szakasz, maga a beavatkozás és a felépülési szakasz.

Az előkészítő szakasz

Az előkészítő szakasz első lépése, hogy időpontot kell kérni az ingyenes konzultációra, ahol a szakorvos felméri a problémás területet és javaslatot tesz a kezelésre. Mivel a műtét altatásban történik, ezért előtte szükséges néhány vizsgálatot elvégezni, mint az EKG és általános vérvizsgálat. Ha az orvos mindent rendben talált, akkor kitűzésre kerül a beavatkozás napja.

A beavatkozás 

A beavatkozás nagyjából 40-60 percet vesz igénybe. Elsőként elaltatják a pácienst, majd az érintett területen jelölik, hogy milyen bemetszésekre lesz szükség. Attól függően, hogy mi az alap probléma, eltérő, hogy milyen sebészeti eljárást hajt végre a plasztikai sebész. Minden esetben azonban a mellbimbó udvar és a mellbimbó körül ejt apró bemetszéseket, majd fordítja vissza, eltávolítja a felesleges szöveteket, vagy esetleg pigmentálást végez. A következő lépésben apró, finom öltésekkel a megfelelő pozícióba helyezi a mellbimbókat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

A felépülési szakasz

A felépülési szakasz a műtőből kiérkezve megkezdődik. Az első 24 órát megfigyelés alatt kell tölteni, és utána lehet elhagyni a klinikát. A felépülés hossza attól is függ, hogy milyen mértékű volt a beavatkozás. Egy kisebb bimbó korrekció esetében nagyjából 2 hétig érdemes pihentető életmódot élni, egy nagyobb beavatkozásnál, ahol akár mellfelvarrás, vagy implantátum is beültetésre került ez az idő 4-6 hét is lehet.

A kezdeti időszakban pirosodás, duzzanat, véraláfutás jelentkezhetnek. Ezeknek az enyhítésére kérjen segítséget a szakorvostól. A 2. hetet követően ezek a tünetek enyhülnek és a varratok is eltávolításra kerülnek. A végleges eredmény nagyjából 1-2 hónap alatt válik láthatóvá.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia