Befelé forduló mellbimbók – amit a problémáról tudni kell

A befelé forduló mellbimbók nőket és férfiakat egyaránt érintő rendellenesség, mely önértékelési zavarokon kívül egyéb problémákat okozhat. A befelé forduló mellbimbók korrekciójának legnagyobb jelentősége nőknél van, hiszen a legtöbb esetben nem csupán megnehezítheti, de el is lehetetlenítheti a szoptatást.
Fontos tudni, hogy a mellbimbó befelé fordulásának számos oka között veszélytelen és veszélyes okok is találhatók, ezért mindenképpen fontos szakemberhez fordulni vele.

Befelé fordulnak vagy "csak" laposak?

Ha azt tapasztalod, hogy mellbimbód nem emelkedik ki a bimbóudvarból, akkor érdemes először kiderítened, vajon befelé forduló vagy lapos mellbimbó problémájával állsz-e szemben.
A kettő között óriási különbségek vannak, így okaik, következményeik és orvoslásuk is eltérő. A probléma megállapításához nyomd össze a bimbóudvarod.

Ha mellbimbód a nyomás hatására kiemelkedik, akkor nem kell aggódnod, semmiféle szervi problémád nincs. Ha viszont még így sem válik láthatóvá, sajnos befelé fordult.

Ilyenkor a mellbimbók egyes esetekben bizonyos ingerek hatására előbújhatnak, de legsúlyosabb esetben sem hideg, sem pedig szexuális izgalom nem tudja felszínre hozni őket. Nem minden esetben érinti mindkét mellett a rendellenesség vagy elváltozás.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a befelé forduló mellbimbókkal kapcsolatos kérdésekről!

Befelé forduló mellbimbók

A jelenség okai

Több oka is ismert a mellbimbó befelé fordulásának. Állhat a háttérben fejlődési rendellenesség, a tejmirigyek kivezető csöveinek rövidsége, vagy a tejcsatorna rendszer korábbi fertőzése, gyulladása. Mivel ez a jelenség betegség tünete is lehet, mindenképpen szükséges az okok feltárása.
Nem kell feltétlenül megijedned és a legrosszabbra gondolnod, mert még betegség esetén is van megoldás, de mindenképpen keress fel vele szakembert!

Mik a várható következmények?

A rendellenességek vagy elváltozások minden esetben okoznak problémákat. Ezek a problémák lehetnek súlyos, az életet gyakorlati szinten megnehezítő gondok, lehetnek betegségek, de lelki és esztétikai kellemetlenségeket is okozhatnak.

Ha kiderült, hogy a befelé forduló mellbimbók nálad nem tünetek, nem betegség okozza őket, akkor is lehet súlyos következményük.

Nőként nagyon fontos, hogy a gyerekvállalás, a gyerek világrahozatala és felnevelése semmilyen akadályba ne ütközzön. Sajnos a befelé forduló mellbimbók megnehezítik a baba táplálását, sőt, súlyos esetben nem is teszik lehetővé azt, így mindenképpen műtétre van szükség.
Az ilyen jellegű nehézségeken kívül szintén nagyon fontos, hogy önértékelési zavarok előmozdítójaként lelki probléma alakulhat ki miattuk.

Hogyan lehet korrigálni a mellbimbókat?

A bimbók „előcsalogatásának” létezik egy otthon, egyénileg is elvégezhető módja, valamint a súlyos és csökönyös esetekben egy műtéti megoldása is.

Mielőtt bármibe belekezdenél, kérdezz meg egy szakembert!

A fentebb említett okokból kifolyólag amúgy is fontos lesz felkeresnek egy orvost, aki megállapítja a befelé forduló mellbimbó okát és azt, mit lehet és mit kell tenned az aktuális helyzetben.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a befelé forduló mellbimbókkal kapcsolatos kérdésekről!

Otthoni megoldás: a Hoffmann-technika

  1. Két hüvelykujjadat nyomd pontosan a mellbimbód tövéhez egészen be a melledbe.
  2. Húzd szét az ujjaidat a befelé nyomással egyidőben.

Légy óvatos, de határozott. Ez a gyakorlat sok esetben segít kiemelni a mellbimbót. Ha az orvosod szerint nem kell feltétlenül műtéti úton javítani helyzeteden, érdemes ezt a technikát rendszeresen alkalmaznod, mert segít a mellben kialakult letapadások fellazításában. Naponta ötszöri alkalommal ismételve szép eredmények érhetők el, de azt fontos megjegyezni, hogy nincs biztosíték mindenkinél a Hoffmann-technika 100%-os sikerére.

A befelé forduló mellbimbók műtét ára

A műtét ára 320.000 forinttól érhető el. A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végzik. A műtét típusa a mellbimbó behúzódásának mértékétől és okától függ.

Nem kaptál választ a kérdésedre?

Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be egy ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia