A tubuláris mell és a csőmell oka, korrekciója

A csőmell, vagy a tubuláris mell szindróma egy olyan fejlődési rendellenesség, amelynek alapvető oka legtöbbször születésig vezethető vissza. Emiatt leginkább a születési rendellenességek közé sorolják.

A legfontosabb tudnivalók a témával kapcsolatban:

 • E jelenség nőknél és férfiaknál is előfordulhat, és egy, de leginkább mindkét mell érintettségével.
 • A csőmell a pubertás idején lesz valóban észrevehető, mivel a mell fejlődésének ebben a korban kellene lejátszódnia.
 • Ennél a rendellenességnél azonban a mell nem fejlődik megfelelően, nem fejlődik ki teljesen: legtöbbször minimális mellszövet mellett nagy mellbimbó udvar jön létre, a mellek maguk pedig lógnak vagy előrefelé állnak.

Annyit mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a hegyesen előre álló, peckes mell, valamint a „csak” lógó mell nem jelent csőmellet!

Tudj meg többet a mellplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tartalomjegyzék

A csőmell okai

Ennek a kondíciónak elsődleges ismertető jegye az, hogy a mellek ránézésre is fejletlennek tűnnek. A kialakulás okai a mai napig nem világosak. Kutatások sorával annyit megállapítottak már, hogy valószínűleg genetikai eredetű, és a kollagéntermelés rendellenessége lehet az alapvető oka.

Az érintettséget tekintve nincsenek pontos számok, világszerte nagyjából a plasztikai műtétre bejelentkezők kb. 5%-a érintett. A teljes lakosságra nézve nem állnak rendelkezésre pontos adatok, mivel sokan nem műttetik meg magukat, hanem megtanultak együtt élni vele. 

A legjobb klinikát keresed mellplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

A csőmell megjelenése

 • A mellek elsősorban egyenesnek, hegyesnek tűnnek, nem pedig kereknek vagy csepp alakúnak.
 • A mellbimbók nem illenek a mell általános képéhez – a tényleges mellmérethez képest túl nagy a mellbimbóudvar és a mellbimbó.
 • A mellbimbók furcsán állnak. Különösen akkor árulkodó, ha egyébként feszes bőr esetén lógnak vagy ernyedtnek tűnnek.
 • A mellek puffadtnak, ernyedtnek vagy kicsinek tűnnek. Árulkodó jel ilyen esetben inkább az, hogy a pólusokon nincs elegendő „anyag”, tehát nincs, vagy csak nagyon kevés – elsősorban – a felső póluson a mellszövet, nincs meg az a finom átmenet a mell és a mellkas között, ami alapvetően a dekoltázst formázza meg.
 • Tudj meg többet a mellplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

  Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

  Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

  A csőmell kezelési lehetőségei

  A csőmell elsődleges korrekciós megoldása jelenleg a mellplasztikai műtét. Sajnos ez nem egy olyan rendellenesség, amit különböző trükkökkel meg lehet zabolázni, illetve a csodaszerek és csodamódszerek sem működnek.

  tubuláris mell

  A műtét menete

  A csőmell műtét a legtöbbször „egyszerű” mellimplantációs beavatkozás, amely során a sebész mellimplantátumot helyez a mellekbe, ezzel létrehozva egy új formát, amely illeszkedik a testalkatodhoz.

  Így leírva persze pofon egyszerűnek tűnhet a dolog, de egy viszonylag nehéz korrekciós eljárásból van szó, amely legtöbbször speciális tudást igényel. Ennek egyik oka, hogy egy fejletlen mellett kell átformálni, amely alapból nem rendelkezik elegendő szövetanyaggal. Emiatt nagyobb odafigyelésre és precizitásra van szükség, hogy minél kevesebb szövet sérüljön, és természetes hatásúak legyenek a kialakított mellek.

  A mellplasztikai beavatkozásokat konzultációk, laborvizsgálatok, EKG, ultrahang és mammográfiai vizsgálatok előzik meg. A konzultáción a sebész megtervezi Önnel a kialakítandó formát, illetve ajánlásokat tesz arra vonatkozóan, hogy mit lenne érdemes tenni.

  A „tökéletes” eredményt legtöbbször a csepp alakú, azaz anatómiai formájú implantátumokkal lehet elérni, és csőmellek esetében mellfelvarrásra is szükség lehet a megfelelő tartás érdekében.


  Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

  Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben? Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

  A konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.