Mentor mellimplantátum tudnivalók

A Mentor márka a mellimplantátumok piacán egy igen elismert cég. A vállalat több, mint 50 éves múltra tekint vissza, mely alatt sok nagyobb szakmai elismerésben is részük volt. A cég közel 60 országban forgalmazza a termékeit. 

Ebben a cikkben összeszedtük, hogy milyen alap információkat lehet tudni a Mentor márkával kapcsolatban, milyen minősítésekkel rendelkeznek és milyen típusú mellimplantátumokat forgalmaznak.

Mellnagyobbítás élethosszig tartó implantátum garanciával, az ország egyik legelismertebb klinikáján:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • akár 30% kedvezmény mellplasztikára
 • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
 • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

Bevezetés

Milyen mellimplantátumokat használnak ma?

A kohezív szilikon-gél alapú implantátumok

Az implantátumok formája: csepp vagy kerek alakú

Milyen garanciák léteznek a mellimplantátumokra?

A legnépszerűbb mellimplantátum márkák

Megveheted Te magad is a mellimplantátumokat?

Kell-e időnként cserélni a mellimplantátumokat?

Pár fontos gondolat a műtét utáni időszakra

Akkor végülis milyen implantátumot válassz?

Mikor és hol alapították a Mentor céget?

A Mentor céget 1969-ben alapították Amerikában, konkrétabban pedig Minneapolisban. A vállalat kezdetben urológiai és szemészeti területen tevékenykedett és ehhez a két területhez kapcsolódó termékeket forgalmaztak.

Milyen fontos események történtek a cég életében?

A Mentor cég életében az elmúlt 50 évben több jelentős esemény is történt. 

 • Az alapítás után jóval, 1984-ben egy vállalati terjeszkedés miatt kerültek be a mellimplantátumok is a termékek közé. A vállalat megszerezte a Santa Barbarában az amerikai kórházak ellátási részlegét vezető Heyer-Schulte részleget. A kezdeti években a cég egyedinek számított a termékeivel a piacon.
 • 1985-ben a Mentor áthelyezte cég helyét Santa Barbarába és ott hozott létre hatalmas orvos technológiai, nagy részben implantátumokat készítő gyárat.
 • 1994-ben Hollandiában is nyitott egy gyárat a cég és elkezdték az Európai Unióban is az implantátumok terjesztését.
 • 1999-tól 2006-ig a cég csökkentette a tevékenységeinek körét és a plasztikai sebészet vált a fő tevékenységükké. 
 • 2006 nagy mérföldkő volt a Mentor cég számára, ugyanis megkapták az FDA engedélyt az amerikai területen forgalmazott termékekre.
 • 2009-ben pedig a J&J vált a többségi tulajdonossá.

Milyen minősítésekkel rendelkezik a Mentor?

A Mentor implantátumok FDA minősítéssel rendelkeznek. A termékek emelett pedig 2006-ban megkapták a CE tanúsítványt is, amely lehetővé teszi, hogy az Európai Unió bármely országában elérhető legyen a termék.

Mentor mellimplantátum

Milyen mellimplantátumokat forgalmaz a Mentor?

A Mentor cégnek három fő mellimplantátum terméke van. Ezeket további típusokban is gyártják és értékesítik töltőanyag, méret, profil, felület és garancia alapján.

A három fő termék:

 • MENTOR® MemoryGel® Breast Implants
 • MENTOR® CPGTM Breast Implants
 • MENTOR® Saline Breast Implants

A Mentor mellimplantátumokat töltőanyaga

Kétféleképpen csoportosíthatjuk;

 • Sóoldatos mellimplantátumok
  A sóoldatos implantátum személyre szabható. Az eljárás lehetővé teszi, hogy a beavatkozáskor, illetve az azt követő pár hétben lehetőség van még plusz mennyiségű folyadékot tölteni az implantátumba. Ezzel is hozzájárulva, hogy az implantátum teljes mértékben igazodjon a páciens testéhez és igényeihez. A típus hátránya, hogy idővel az implantátum mérete, illetve a keblek teltsége veszíthet a feszességéből.
 • Kohezív szilikon géllel töltött mellimplantátumok
  A szilikonnal töltött implantátumok teljesen természetes tapintást nyújtanak. A szilikont az orvostudomány és a kozmetika rengeteg területen használja, ugyanis a szilikont a test nem löki ki. Az implantátum mérete nem változik az idő múlásával.

Mentor mellimplantátumok méret alapján 

A Mentor termékek mindegyikénél különböző választási lehetőségek vannak. A MENTOR Saline Breast Implants például teljesen rugalmas ilyen szempontból és beavatkozás közben, illetve után is tölthető még.

Az implantátum átmérője

Három különböző típus érhető el, amihez hozzájön még a profil típusa is. Egyes termékeknél csak három féle profil közül válogathat a páciens;

 • mérsékelt,
 • mérsékelt plusz,
 • magas.

Más termékeknél azonban ennél jóval szélesebb a választék. A MENTOR CPGTM Breast Implants esetében például 20 féle profil létezik.

A mentor mellimplantátumok felülete

Felület szerint a Mentor cég gyárt texturált, sima és poliuretán felületű mellimplantátumokat. A sima felületű implantátum sok hölgy esetében nem ad teljesen természetes hatást. Ilyenkor a szakorvosok ajánlására poliuretán vagy texturált felületű implantátumok kerülnek beültetésre. 

Milyen garancia van a Mentor mellimplantátumokra?

A Mentor cég szakadás esetén életre szóló garanciát vállalnak. Korrektúrára 10 éven belül ingyenesen lehetőség van. Elmozdulás és hullámosodás esetén azonban a cég nem vállal felelősséget.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2023 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • 10% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia