HIFU fókuszált ultrahang kezelés

HIFU fókuszált ultrahang kezelés
A HIFU ultrahangos arckezelés egy népszerű, fájdalommentes arcfiatalítási módszer, amellyel megnövelhető az arcbőr rugalmassága, visszaadható a feszessége. Klinikánkon a többek között ezt a nem-műtéti arcfiatalítást is el tudjuk végezni, így garantálható az, hogy fájdalom, illetve egy műtéttel járó mindenféle kellemetlenség nélkül fiatalodhat az arcbőr. A következőkben választ kaphat azokra a kérdéseire, mint hogy mi a HIFU, hogyan működik, és milyen a hatása?

HIFU – Mit takar a rövidítés?

A HIFU az angol high intensity focused ultrasound kifejezés rövidítése, amelyet egyszerű fordításban nagy intenzitású fókuszált ultrahangnak lehet lefordítani. Önmagában már a magyar jelentés is elmondja, hogy mi a működési elve a HIFU technológiának: magas intenzitású, kisebb területre összpontosított ultrahangot alkalmaz. Az elvégzett HIFU kezelések trendje növekedési tendenciát mutat már évek óta, ennek oka, hogy biztonságos, gyors, és nem invazív anti-aging kezelés.

A HIFU kezelés előnyei

A HIFU előnyei között a legelső helyen a kényelem áll: nincs altatás, nincs fájdalom, és nincs szüksége táppénzre, szabadságra. Ezt követi az ilyen típusú kezelések másik nagy előnye, ami gyorsaság. A HIFU ultrahangos kezelések nagyjából 1,5 órát vesznek igénybe, ami azért is nagyon fontos, mert a későbbiekben megismételhető a kezelés (sőt ajánlott is megismételni).

A nem invazív arcfiatalítási eljárások további jelentős előnye a gyors gyógyulás és a hamar látható eredmények.

A HIFU ultrahangos kezelés hátrányai

Természetes dolog, hogy ahol előnyök vannak, kell lennie hátrányoknak is. Jelen esetben a HIFU egyik legfőbb hátránya az, hogy nem mindenkinek ajánlott. Az eredmények ugyan szemmel láthatóak a kezelés után, ezt a technikát csak akkor ajánlják a plasztikai sebészek és a bőrgyógyászok, ha a bőrfelület még nincs olyan rossz állapotban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy főleg maximum 40 éves korig érdemes ezzel a kezeléssel próbálkozni, utána más jellegű arcfiatalítási módszereket fognak ajánlani – de még nem feltétlenül egy teljes faceliftet!

Hogyan működik a HIFU technológia?

A HIFU, hasonlóan a mikrótűs kezelésekhez (a rádiófrekvenciás mikrótűs kezelésről itt olvashat részletesebben) elsősorban a bőr alsóbb rétegében fejti a ki a hatást. A magas intenzitású fókuszált ultrahang lényegében roncsolja a bőrsejteket, ezáltal gyógyulásra kényszerítve a bőrt. Ebben a folyamatban jelentős mennyiségű kollagén és elasztikus sejtek termelődnek, amelyek gyakorlatilag mintha feltöltenék az arc érintett területét, ezzel elsimítva a felületi ráncokat, puhább, simább bőrfelszínt eredményezve.

A HIFU ultrahangos technikával kezelhető:

  • a nyak bőrének megereszkedése
  • szemhéjak megereszkedése
  • kisebb ráncok az arcon

Így néz ki a HIFU ultrahangos arcfiatalítás

A konzultációt és az időpont megtalálását követően a megbeszéltek szerint meg kell jelenni a klinikán. Nagyon fontos, hogy a konzultáció során figyelembe vegyük az orvosi tanácsokat, javaslatokat, és ha szerinte nem a HIFU a megfelelő technika, akkor érdemes átbeszélni a többi arcfiatalítási módot is.

Közvetlenül a kezelés előtt megtisztítják az arcbőrt – nem érdemes sminket feltenni, mivel mindenképpen eltávolítják. A HIFU eszköz egy kézi gép, nem sokkal nagyobb egy mixernél, ezzel fogja a kezelő a kijelölt bőrterületeket ultrahanggal kezelni. Előtte azonban egy gélt visznek fel az arcra, ami segíti a kezelés sikerességét.

Nem jár fájdalommal a HIFU kezelés, de némi kis kellemetlenséget okozhat a meleg érzet, amit kelt. Ez amiatt van, hogy az ultrahanghullámok hőt hoznak létre a bőrben, anélkül, hogy a bőrfelszínt hőhatás érné. A hő hatására megsérülő sejtek miatt indul majd meg a kollagén és elasztán termelés, ami hozzájárul az arcbőr feszesítéséhez.

A HIFU ultrahangos kezelés tartóssága

A magas intenzitású fókuszált ultrahangos kezelést leginkább egy hosszabb távú arcfiatalítási terv részeként szokták alkalmazni. Önmagában ezzel a technikával évente maximum kétszer, a két alkalom között minimum fél éves kihagyással lehet arcfiatalítást végezni. Az így elért eredmények szinte azonnal láthatóak, a végleges eredmény bő 2 hónap után lesz látható, mivel ennyi időt vesz igénybe a kollagéntermelés véglegessé válása, a bőr feltöltődése, gyógyulása.

Mi legyen a következő lépésem?

Úgy véljük, az első lépés mindig kicsi legyen: ez jelen esetben azt jelenti, hogy honlapunkon keresztül jelentkezik konzultációra, ahol szakértői segítséget kaphat. Ezen a konzultáción megbeszélhetik a lehetőségeket, többek között az, hogy ez a kezelés Önnek való-e, és ha igen, akkor pontosan milyen áron vehető igénybe! Jelentkezzen be konzultációra még ma!

További kérdéseid vannak?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia