Végleges lézeres szőrtelenítés - Az IPL előnyei és hátrányai

Az utóbbi években az IPL szőrtelenítés, vagy más néven villanófényes szőrtelenítési technológia is viszonylag nagy népszerűségnek örvend, és egyre nagyobb helyet követel magának a szőrtelenítő megoldások piacán.

A szőrtelenítés napjainkban

A szőrtelenítés és a testszőrzet formázása egyre nagyobb figyelmet kap, mind a köztudatban, mind pedig az orvostudományban. A végleges szőrtelenítés ugyan már régóta létezik, Magyarországon csak pár éve kezdett elterjedni. Ahogy az öltözködésben, úgy a testszőrzettel kapcsolatban is különböző divatokat figyelhetünk meg, ám az utóbbi évtizedekben változatlanul arra látunk tendenciát, hogy a szőrzetnek  mennie kell! Ebből kifolyólag egyre népszerűbbek a végleges szőrtelenítési technológiák, nem csak a hölgyek, hanem a férfiak körében is. A végleges szőrtelenítésre egyre több módszer létezik, ráadásul Budapesten egyre több helyen kínálnak végleges szőrtelenítést. Ezért, cikkünkben összeszedtük, hogy mik a legújabb és leghatékonyabb technológiák ezen a területen és mire számíthat, ha végleges szőrtelenítésen szeretne részt venni.

A végleges szőrtelenítés módszerei

A végleges szőrtelenítésnek többféle eszköze és módszere létezik. Jelenleg az IPL szőrtelenítés, a diódás lézeres szőrtelenítés és a Lumins LightSheer Duet van számon tartva, mint a leghatékonyabb módszerek. Ezek mind lézeres vagy villanófényes eljárások. Az eljárások közötti különbség abban rejlik, hogy milyen mértékű a fényenergia, fénysugár, amit az eszköz kibocsájt, hányszor kell megismételni az eljárást és milyen időtartamban. Ezen felül befolyással van még a folyamatra, hogy milyenek a szövetek paraméterei, tehát mennyire szórják vagy éppen nyelik el a fényt. 

IPL szőrtelenítés

Az IPL szőrtelenítés, más néven villanófényes szőrtelenítés. Az eljárás során a gép fényt és fényenergiát bocsát ki, amit a szőr sötét pigmentjei elnyelnek, és a szőrtüsző aljára juttatnak, ahol az hőenergiává alakul. Ez a 60-70 fokos hőmérséklet pedig olyan szinten károsítja a szőrtüsző sejtjeit, hogy az elhal, és a későbbiekben sem fog újra termelődni.

Diódás lézeres szőrtelenítés

A diódás lézeres szőrtelenítés, ellentétben az IPL szőrtelenítéssel nem egy villanófényes, hanem egy lézeres eljárás. Alkalmazásakor a lézer hosszabb hullámhosszon működik és aktív hűtést igényel. Ezt a fajta lézeres szőrtelenítést főleg sötétebb bőrtónus pácienseknek ajánlott, mivel ezek a típusok ellenállóbbak és jobban tolerálják az ilyen fajta behatásokat.

Lumins LightSheer Duet

A Lumins LightSheer Duet egy lézerdiódás eljárás. Az kezelés során a készülék célzottan, nagy pontossággal juttatja a fényt a kezelendő területre, ahol aztán a szőrtüsző elnyeli, és ezáltal kevésbé nőnek vissza a szőrszálak.

A szőrtelenítő módszerek előnye

Az IPL technológia pozitívuma, hogy akárcsak a lézeres kezelés, ez sem jár együtt szinte semmilyen fájdalommal, sőt ennek segítségével is bőrirritáció és hegesedés nélkül lehetünk képesek viszonylag hosszabb időre eltávolítani a szőrszálakat a nem kívánt területekről. 

Ez a módszer kizárólag az éppen aktuálisan növésben lévő szőrszálakat pusztítja el, ezért a kezelések között kb. 2 hónapot ki kell hagyni, hogy teljesen hatásos legyen a kezelés.

Ha ezt a megoldást választod, akkor arra kell majd figyelned, hogy a kezelések között csak borotvával végezhetsz szőrtelenítést, mert a gyanta szőrtüszőstől tép ki a szőrszálakat, így a következő kezelés hatástalan lenne, hiszen a szőrszálak nem tudnák szállítani a hőt a szőrtüsző felé.

Az IPL szőrtelenítés egyaránt alkalmazható férfiakon és nőkön is, azonban azt le kell szögeznünk, hogy a férfiaknak valószínűleg nem lesz elég ugyanannyi kezelés a hosszútávú hatás elérésére, mint a nőknek, hiszen az ő szőrszálaik vastagabbak és általában sötétebbek is.

Előnye még az is ennek az innovatív technológiának, hogy a test szinte bármely területén alkalmazhatjuk. Amennyiben nem otthonra veszel gépet, akkor a kezelések árai attól fognak függeni, hogy mekkora az adott terület, amit szőrteleníteni szeretnél, így értelemszerűen a háton növő szőr eltüntetése drágább lesz, mint mondjuk az alsó lábszáraké, vagy a felkaré.

Az IPL szőrtelenítés hátrányai

Bár eddig szinte kizárólag kedvező dolgokat írtunk az IPL szőrtelenítésről, természetesen ez a megoldás sem ilyen egyoldalú, vannak olyan hátulütői amikkel számolnod kell, ha ezt a módszert akarod igénybe venni a szőrtelenség eléréséhez.

Elsőként azt említenénk meg, hogy alapesetben ez a módszer a fehér bőrön és a sötét szőrszálakon működik a legjobban.

Ez azt is jelenti, hogy ha a bőröd sötétebb bizonyos esetekben hiába lesznek sötétek a szőrszálaid is, a kezelés nem feltétlenül lesz effektív.

Elmondható az is, hogy mivel a szőke, világosabb színű szőr nem vezeti olyan jól a villanó fényt, ezért az ilyen szőr maradandó eltávolítására ezt a módszert kipróbálni sem érdemes igazán.

Hátrányok közé sorolhatjuk még, hogy a szoláriumról és a napozásról is szinte biztos, hogy le kell majd mondanod addig, amíg a kezeléseket végzik rajtad vagy végzed. Ez éppen az előbb említett sötét és világos bőrön való működés miatt van, hiszen a kezelés akkor lesz igazán hatékony, ha a bőr és a szőrszálak között nagy a kontraszt. 

Emellett azt is fontos megemlíteni, hogy az otthoni gépekkel nem minden terület szőrtelenítése végezhető el, így például az intim területeken és az arcon nem ajánlott ilyen szerkezetet alkalmazni, ha ezeket szeretnéd szőrteleníteni, akkor érdemes inkább profihoz fordulnod.

Végleges szőrtelenítés Budapesten - hol a legjobb?

Végleges szőrtelenítést Budapesten már rengeteg helyen végeznek. Az általunk ajánlott klinikán a legjobb szakemberek, a legmodernebb és legbiztonságosabb módszerekkel dolgoznak, annak érdekében, hogy minden ügyfél megkapja, amit szeretne. Ha Önnek is mondták már, hogy bőrszíne, tónusai vagy szőrének típusa miatt nem ajánlják a végleges szőrtelenítést, akkor kérje ki szakorvosa véleményét, akik biztosan tudnak ilyen helyzetben is megoldást ajánlani!

A lézeres szőrtelenítés ára Budapesten

A lézeres szőrtelenítés ára Budapesten nagyjából 10 000 Ft és 100 000 Ft között mozog. Ennek oka, hogy az árat nagyban befolyásolja, hogy milyen területen kell elvégezni az eljárást és melyik eljárási technológiára van szükség, továbbá, hogy hány alkalom szükséges a tökéletes eredmény eléréséhez. A pontos ár csak egy személyes konzultáció után állapítható meg.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 15% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia