A végleges szőrtelenítés fajtái

A végleges szőrtelenítés, amely valóban hosszú távon, tartósan el tudja távolítani a szőrszálakat, csak professzionális, orvos-esztétikai eljárásokkal valósítható meg. Minden egyéb otthoni vagy kozmetikai módszer csak ideiglenesen (borotválás), megannyi kényelmetlenséggel (epilálás) és nem utolsó sorban sok fájdalommal (gyantázás) jár.

Cikkünkben bemutatjuk a szőrtelenítés fajtáit megkülönböztetve azokat hatékonyságuk és eredményességük szerint.

Végleges szőrtelenítés orvosi eszközökkel

A végleges szőrtelenítésnek kétféle eszköze és módszere létezik. Az egyik az orvosi lézeres szőrtelenítés, a másik a villanófényes (IPL, SHR) szőrtelenítés. Előbbi kizárólag klinikai környezetben használható erre képzett szakemberrel. Utóbbi ugyan nem tartozik az orvosi eszközök közé, ugyanakkor jó, ha hozzáértő személy kezeli a gépet.

A kezelések közötti különbség abban rejlik, hogy milyen mértékű a fényenergia, amit az eszköz kibocsájt, hányszor kell megismételni az eljárást és milyen időtartamban. Ezen felül befolyással van még a folyamatra, hogy milyenek a szövetek paraméterei, tehát mennyire szórják vagy éppen nyelik el a fényt. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Villanófényes szőrtelenítés: IPL, SHR

A villanófényes szőrtelenítés során a gép fényenergiát bocsát ki, amit a szőr sötét pigmentjei elnyelnek, és a szőrtüsző aljára juttatnak, ahol az hőenergiává alakul. Ennek hatására a szőrtüsző elhal és évekig nem fog újratermelődni.

Több infó az IPL szőrtelenítés tudnivalóiról a linkre kattintva olvasható.

Lézeres szőrtelenítés

A lézeres szőrtelenítés a leghatékonyabb módszer a szőrszálak hosszú távú eltüntetésére. A lézeres szőrtelenítés főleg világosabb bőrtónusú, sötétebb szőrű pácienseknek ajánlott, mivel ez több pigmentet tartalmaz, így a lézer hatékonyabban tudja kifejteni a hatását.

Több infó az lézeres szőrtelenítés tudnivalóiról a linkre kattintva olvasható.

szőrtelenítés fajtái

Szőrtelenítés házilag - nem tartós módszerek

A szőrtelenítés házilag az alábbi módszerekkel történhet. Hatékonyságuk nem vehetik fel a versenyt a fenti lehetőségekkel, sok kellemetlenséggel járnak és hosszú távon anyagilag sem érik meg.

 • A borotválás az egyik leggyakrabban alkalmazott módszer, annak ellenére, hogy könnyű sérülést szerezni közben, hatása pusztán 1-2 napig tart és sok esetben szőrbenövés követi.
 • A gyantázás már egy fokkal hatékonyabb eljárás, mint a borotválás. Hatása akár 1-2 hétig is kitarthat, azonban maga az eljárás nagyon fájdalmas, és könnyen égési sérülést lehet szerezni a művelet közben.
 • Az epilálás egy nagyon népszerű módszer, hiszen otthon is elvégezhető, azonban a módszer sokak szerint még a gyantázásnál is fájdalmasabb.
 • Az otthoni szőrtelenítő készülékek, amiket hasonló hatékonysággal hirdetnek, mint az orvosi eszközöket, sajnos a valóságban közelében sem érnek ezek a gépek. Az otthonra beszerezhető gépek alacsonyabb teljesítményűek és fele annyira hatékonyak sem tudnak lenni, mint egy szakorvos által beállított lézerfényes gép.

Végleges szőrtelenítés árak

A végleges szőrtelenítés árak a szőrtelenítendő terület méretével arányos. Nagyobb terület tartós szőrtelenítő kezelése nagyobb összeggel jár.

Hónalj 1 alkalom

23.000.- Ft

Lábszár 1 alkalom

50.000.- Ft

Teljes láb 1 alkalom

90.000.- Ft

Hónalj és bikinivonal 1 alkalom

41.000.- Ft

Az árak hölgy vendégek számára érvényesek.

Végleges szőrtelenítés akció

Az ajánlott klinikán az egyszerre, több alkalomra befizető vendégeknek komoly kedvezmény jár:

 • hónalj 8 alkalom 184.000.- Ft helyett 156.000.- Ft
 • hónalj és bikinivonal 8 alkalom 328.000.- Ft helyett 279.000.- Ft
 • lábszár 8 alkalom 400.000.- Ft helyett 340.000.- Ft
 • teljes láb 8 alkalom 752.000.- Ft helyett 639.000.- Ft

Az árak hölgy vendégek számára érvényesek.

Az ár általában korrelációban van a hatékonysággal is.

Tehát, például egy otthonra beszerezhető Philips szőrtelenítő gép 70.000 forinttól indul, ami közel sem ígér még végleges eredményt. Ennyiért négy alkalom lézeres szőrtelenítést lehet igénybe venni - például hónaljra, vagy bikinivonalra -, ami valóban évekre megszüntetheti a szőrszálak kibújását.

A gyantázás ára testrésztől függ, de egy átlagos szalonban 6-10 000 Ft között mozog egy teljes láb gyantázás, amit nyári időszakban akár havonta kétszer is ki kell fizetni.

Ezeket az árakat felszorozva 1-2 évre pedig már ott tartunk, hogy jobban megéri befizetni egy 4-8 alkalmas lézeres kezelésre és évekig élvezni a fájdalommentes és sima bőrt!

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Melyik végleges szőrtelenítő eljárást válasszam?

Hatékonyság alapján tehát mindenképpen a szakemberrel végzett orvosi szőrtelenítést érdemes választani. Az ár elsőre soknak tűnhet, viszont átgondolva, hosszú távon nagyon jól jár vele. Ráadásul, nem kell többet hosszú órákat tölteni a kozmetikai szalonokban, vagy otthon a fürdőszobában és fájdalomra sem kell készülni.

Amennyiben nem biztos még a döntésében vagy szeretne többet megtudni bármelyik eljárásról, kérjen időpontot az ingyenes konzultációra! Ahol a szakorvosok részletes és pontos tájékoztatást adnak a technológiával, kezeléssel és mellékhatásokkal kapcsolatban.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia