Minden, amit a ráncfeltöltésről tudnod kell!

ráncfelvarrás

Az öregedés jelei kívülről sajnos mindannyiunkon meglátszanak az idő előrehaladtával. Sokszor érezzük úgy, hogy belül még mindig sokkal fiatalabbak vagyunk, mint ahogy az kívülről látszik, és gyakran az életmódunkat is ehhez a belső korhoz igazítjuk. Természetesen semmi kivetnivaló nincs abban, hogyha ehhez a fiatalos, energikus életritmushoz szeretnénk igazítani külsőnket is!

Ahogy azt bizonyára te is tudod, léteznek drasztikusabb, műtéti úton történő fiatalító eljárások, de hogyha te nem az ilyen megoldások híve vagy, akkor is adódnak számodra lehetőségek, és a legjobb helyen jársz, hogy megismerd és feltérképezd azokat!

A ráncfeltöltés talán nem annyira tartós, mint az előbb említett „drasztikus megoldások”, de fiatalosabb hatást kelt, és természetesebbnek is hat, mint például egy arcfelvarrás.

Készen állsz a lehető legtöbbet megtudni erről a folyamatról?
Segítünk, hogy ne dobj ki több pénzt az ablakon fölösleges, hatástalan krémekre, vagy töltsd el az időd azzal, hogy a megfelelő klinikát és terméket próbálod megtalálni.

Cikkünkben olvashatsz a ráncfeltöltés előnyeiről és menetéről,és miután ellátunk pár exkluzív tippel, a legnépszerűbb feltöltő anyagok összehasonlításának segítségével bemutatjuk azok pozitívumait, valamint kockázatait és esetleges szövődményeit is!

A ráncfeltöltés előnyei

Az öregedés sajnos nagy hatással van a kollagénhálózatra, mely a bőr feszességéért felelős. A bőr elgyengülése és a gravitáció hatására ráncok alakulnak ki, melyek egyenlőtlen bőrfelületet is eredményeznek.

A ráncfeltöltés előnyei

A ráncfeltöltés ezeket az egyenlőtlen bőrfelületeket egyenlíti ki, ezzel javulást eredményezve a bőr szerkezetében.

 • Biztonságos és természetes eljárás
 • Az arc legtöbb területén alkalmazható
 • Mindössze 15-20 percig tart
 • Azonnal látható eredménnyel rendelkezik
 • Visszaállítja a bőr rugalmasságát, teltségét

A hyaluronsavas ráncfeltöltés menete

A hyaluronsavas ráncfeltöltés nem műtéti beavatkozás, így nem igényel sem komolyabb „felkészülést” a páciens szempontjából, gyógyulási idővel pedig nem kell számolni. A körülbelül egy ebédszünetnyi ideig tartó folyamat után rögtön mehetünk is vissza dolgunkra, szóval akár bármelyik hétköznapunkba is kényelmesen beleférhet.


Az első kezelést a ráncfeltöltés esetén is rövid konzultáció előzi meg, így ha nem akarunk fölöslegesen pénzt költeni az egyébként egyáltalán nem drága kezelési áron felül, érdemes olyan klinikát keresnünk, mely ingyenes konzultációt kínál (mint például az oldalunkon található klinikák.)

A ráncfeltöltés menete

A beavatkozás körülbelül 15-30 percet vesz igénybe attól függően, hogy milyen területet akarunk kezeltetni az adott alkalommal. A feltöltés során az orvos egy vékony tűvel juttatja a bőr alá a feltöltőanyagot, azonban ez az érzéstelenítés miatt egyáltalán nem fájdalmas.

A hyaluronsavas kezelés hatása körülbelül 6-18 hónapig jelent látványos változást, viszont miután a hatás megszűnik, gond nélkül mehetünk új kezelésre bármikor.

Az eljárás pozitívuma az is, hogy az arc számtalan területén alkalmazható, így például:

 • a homlokon
 • a szemöldökök körül és között
 • az ajkak körül megjelenő kisebb ráncokon
 • az orr és szájzugok közötti (nasolabialis) redőkön
 • a glabellán

Az általunk ajánlott klinikákon a legmegfelelőbb körülmények között profi orvosok végzik az eljárást, így biztosan elégedett leszel a végeredménnyel!

A ráncfeltöltő anyagok fajtái 

Amit érdemes használni:

Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A feltöltőanyagok piacán manapság a legnépszerűbb termékek a hyaluronsavas ráncfeltöltők. Ezek legnagyobb előnye,hyaluronsavas ráncfeltöltés hogy a hyaluronsav természetes anyag, tehát az emberi szervezetben alapból megtalálható. A kezelés hosszútávú hatással bír a kollagénrendszerre, egyes kutatások szerint az ismételt injekciók segíthetnek stimulálni a szervezet kollagén-újratermelését. Ez segít természetes módon csökkenteni a ráncok számát az arcon, valamint azzal is együtt jár, hogy az idő előrehaladtával a kezelések során egyre kevesebb feltöltőanyagot kell használni azonos hatás eléréséhez.

A mellékhatások a ráncfeltöltés során általánosságban elég ritkák, és gyakran nem is az anyagok típusával vannak összefüggésben, sokkal inkább a bőr reakciójával az adott anyagra. Az a terület, melybe az injekciót adja az orvos bizonyos esetekben bepirosodhat, vagy kis duzzanat jöhet létre környékén, vagy apró dudorként jelenhet meg az arcbőrön.

Ezek a mellékhatások általában az első alkalmakkor jelentkezhetnek, de előfordulásuk esélye csekély, a későbbi beavatkozások során pedig nagyon valószínűtlen.

Kollagénes feltöltőanyagok

Már az első ráncfeltöltő készítmények is kollagénnel készültek. Ezen termékek hatása a kezdetekben nagyon rövid volt, azonban ma már szintetikus anyagokkal keverve ez a probléma megoldódott.

Így is elmondható azonban, hogy a többi feltöltőanyaggal szemben a kollagénes keverékeknek kevesebb ideig látványos a hatásuk, sokan azért esküsznek mégis ezekre, mert nagyon természetes benyomást keltenek.

A kollagénes injekciók mellékhatásai viszonylag hasonlók, mint szintetikus és hyaluronsavas társaiké. Ugyanúgy jelentkezhet kipirosodás és duzzanat. Ezen termékek sajátossága a szövődmények szempontjából, hogy nagyobb eséllyel válthatnak ki allergiás reakciókat, így használatuk előtt érdemes lehet allergia vizsgálatot végeztetni.


Amit mi nem javaslunk:

Szintetikus anyagok

Szintetikus anyagokOlyan ráncfeltöltő termékek, melyeket laborban állítanak elő, nem tartalmaznak olyan anyagokat, melyek természetes módon megtalálhatóak a bőrben. Előnyük az ilyen készítményekkel szemben az, hogy hatásuk általában hosszabb ideig tart. A szintetikus ráncfeltöltők között találkozhatunk olyanokkal is, melyek bizonyos esetekben képesek lehetnek elérni az egyes ráncok szinte élethosszig tartó eltűnését.


Az ide tartozó anyagok összetételük különbségei miatt különböző mellékhatásokkal rendelkezhetnek. Itt is felléphet az injekció helyén bőrpír, vagy duzzanat. A bőr alatti csomók és dudorok megjelenése a szintetikus anyagok használatának esetében valamivel valószínűbb, mint a természetes anyagokat tartalmazó készítmények esetében.

injekció okozta bőrpir

Ezek a dudorok és csomók néha kézzel is érezhető, szabad szemmel is látható formát öltenek, szélsőséges esetekben sebészeti beavatkozással kell őket eltüntetni.

Ráncfelöltés árak - Mennyibe kerül a ráncfeltöltés?


A ráncok feltöltése nem egy nagy időráfordítást igénylő tevékenység, ugyanakkor ennek is megvannak a költségei. Az általunk ajánlott budapesti plasztikai sebészeten a ráncfeltöltést a felhasználandó mennyiség alapján kalkulálják: 0,1 milliliter töltőanyag ára jelenleg 12.000 forint.


Egyértelmű, hogy ez az ár a legkisebb ár, és szinte soha nem áll meg ennyinél egy ráncfeltöltés. Az, hogy a végösszeg pontosan mennyi, nehezen meghatározható, hiszen az arcon általában nem egy ránc van. A plasztikai sebészeten ugyanakkor tapasztalat alapján meg tudják mondani, hogy mire számíthat. Egy egész milliliter (1,0 ml) 120.000 forintos kiadást jelent, de ha figyelembe vesszük azt, hogy egy-egy mélyebb ránchoz fél milliliter vagy több is szükséges lehet, ezért hogy a végső ár magasabbra jöhet ki.


Emiatt a ráncfeltöltés ára sosincs kőbe vésve, és nincs olyan, hogy általános árfekvés. Minden kezelés és minden ajánlat egyedi, ezért fontos, hogy mindenképpen a kezelő plasztikai sebésszel együtt mérje fel, hogy milyen mennyiségű töltőanyagra lehet szükség!

Nem sikerült dönteni?


Elvesztél az információtengerben?


Semmi probléma! 


Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Exkluzív tippek ráncfeltöltés esetén

Hogyan csökkentsd a szövődmények kialakulásának lehetőségét, hogyan növeld a pozitív hatásokat?

Bár a ráncfeltöltés a kozmetikai beavatkozások közül az egyik legkevesebb kockázattal bír, mégis érdemes pár dolgot szem előtt tartani, mielőtt belevágnál! Nézzük is ezeket:

1. Ne dőlj be az olcsó áraknak!

Ha valahol feltűnően olcsón találsz ráncfeltöltési ajánlatot, akkor nagy figyelemmel szimatolj körbe a kezelés körülményeivel kapcsolatban. Az arcod és a szépséged nem játék, és egy egyébként sem túl drága beavatkozáson végképp nem érdemes spórolni, ha ilyen kockázatot jelent!

2. Fontos, hogy hol és ki végzi az eljárást!

A ráncfeltöltő kezeléseket minden esetben profi orvosnak kell végeznie steril eszközökkel! A hotelekben, fürdőkben ajánlott beavatkozások kézenfekvő megoldásnak tűnhetnek, de ahogy az előbb is említettük, arcunk szépségével kapcsolatban érdemes mindig biztosra menni!

ráncfeltöltés szakember által

3. Figyelj a forrásra!

Ne vásárolj injekcióval bőrbe vihető ráncfeltöltő anyagokat bárkitől! Az orvosban megbízhatsz, ő pontosan tudni fogja, hogy mit fecskendez a bőröd alá! Ha biztos akarsz lenni abban, hogy milyen anyag kerül a szervezetedbe, nyugodtan kérdezd meg az eljárást végző orvost! Amennyiben nem biztosítják számodra ezt az információt, ne hagyd, hogy elvégezzék beavatkozást, nyugodtan keress egy másik klinikát!

4. Használj naptejet!

A töltőanyag hatása akkor marad igazán látványos, ha véded a naptól! Ez segít meggátolni az apró tűszúrásokból fakadó pigment-elváltozásokat is!

használj naptejet

Reméljük, hogy összefoglalónk segített a ráncfeltöltés témakörében való tájékozódásban. A biztonság kedvéért azért nem árt még egyszer áttekintenünk a kezeléssel kapcsolatos legfontosabb dolgokat!

A ráncfeltöltés talán a legtermészetesebbnek ható módszer az öregedéssel és a ráncokkal vívott harcban! Amellett, hogy a beavatkozás nagyon rövid ideig (15-20 perc) tart és egyáltalán nem fájdalmas, valamint viszonylag olcsó is!

ráncfeltöltés előtte utána

A kezelést nagyjából 1-2 évente megismételve hosszútávon is javíthatjuk bőrünk minőségét és csökkenthetjük ráncaink számát, a természetes hatóanyagokat tartalmazó készítmények pedig semmilyen negatív hatással nem rendelkeznek szervezetünkre nézve, sőt!

Az arcfiatalító megoldások közül a ráncfeltöltés rendelkezik a legkevesebb kockázattal, azonban mindig érdemes megbizonyosodni róla, hogy klinikai körülmények között, profi orvosok végzik a beavatkozást!

Amennyiben további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj bizalommal az oldalunkon ajánlott klinikák bármelyikéhez, és kérj ingyenes konzultációs időpontot!

Nem sikerült dönteni?


Elvesztél az információtengerben?


Semmi probléma! 


Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 15% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia