Felépülés a hasplasztikai műtét után

A hasplasztika utáni felépülés már igen rövid idő alatt végbemegy, hála a korszerű műtéti technológiának. Ez az egyik oka, hogy manapság már gyakori eljárásnak számít. A felesleges, megnyúlt bőrt nem lehet természetes körülmények között helyreállítani, ezért plasztikára van szükség. Általában a terhesség és hirtelen fogyás miatt alakulhat ki. A műtét biztonságos és a gyógyulás is viszonylag hamar végbemegy. Vannak, akik viszont még mindig kételyek között vannak, hogy kés alá feküdjenek-e. Nekik ebben a cikkben összeszedtük, mire kell számítani a hasplasztikai beavatkozás után

Mennyi ideig tart a gyógyulási idő?

Az intenzív gyógyulási idő nagyjából két hetet vesz igénybe. Ilyenkor a bőr regenerálódik és a szövetek újra összeforrnak. A műtétet altatásban végzik. A sebész egy apró bemetszést ejt a has alsó vonalán, és eltávolítja a felesleges bőrt. A műtét utáni első éjszakát bent kell tölteni a klinikán megfigyelés alatt. Ezután viszont már a saját lábán távozhat. Figyelnünk kell rá, hogy stresszmentes környezetet teremtsünk a gyógyuláshoz. Még a legapróbb dolgok elintézéséhez is kérjünk inkább segítséget, mintsem, hogy megerőltessük magunkat. Varratszedésre 14 nap után kerül sor. A gyógyulás alatt nem kell túl nagy fájdalmakra számítani, habár ez egyéntől is függ. A legtöbb tapasztalat azt mutatja, hogy egy izomlázszerű feszítő érzéshez hasonlítható. A teljes gyógyulás 4-6 hetet vesz igénybe. Ez alatt folyamatosan speciális, kompressziós kötést kell hordani.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a hasplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mikor lesz látható a hasplasztikai műtét eredménye?

A végeredményre hónapokat kell várni, azonban már pár hét után látszódik a változás. A műtét után az első kontrollvizsgálat a varratszedéssel egybekötve történik. Ezek után, ha a sebész mindent rendben talál, elég havonta menni. Így megfigyelhető az eredmény és kizárhatóak a komplikációk. A heg nyoma idővel halványodik és szinte alig fog látszani. Nagyjából a bikinivonal tájékon fog elhelyezkedni, így még a strandon is könnyű lesz fürdőruhával elfedni. Így már bátran mutogathatja az eredményt és nem kell többé takargatnia magát mások előtt. Javulni fog a testképe, így az önbizalma is megnő. Könnyebb lesz a sportolás is, mivel nem fogja zavarni a megereszkedett, lógó bőr.

hasplasztika utáni felépülés

Mire kell figyelni hasplasztika után?

A gyógyulási időben nagyon kell figyelni a megfelelő pihenésre. A komplikációk elkerülése érdekében az első két hetet töltsük tényleg csak a pihenéssel. Ilyenkor ne emeljünk nehezet és ne hajoljunk. Nem szabad semmilyen hirtelen mozdulatot végezni varratok miatt, illetve tartózkodjunk a nagy fizikai aktivitástól. A műtét után még 6 hétig ne sportoljunk. Továbbá az első két hétben nem szabad visszatérni hétköznapi teendőinkhez sem, csak a pihenésre szabad fókuszálni. Nem szabad dohányozni, mivel ez lassítja az egészséges heg képződését. A dohányzás során méreganyagok jutnak a sebbe, illetve lassítják a vérkeringést, ami pedig a seb táplálása miatt fontos. Éppen ezért érdemes már a műtét előtt pár héttel abbahagyni a dohányzást. Minden további tudnivalóért forduljon szakorvosához, aki egy ingyenes tanácsadás keretein belül tájékoztatni fogja a részletekről. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a hasplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Milyen kockázatok és komplikációk vannak?

A hasplasztikának nagy alacsony kockázatai vannak. Mivel a műtétet altatásban végzik, ezért előtte alapos kivizsgálásra van szükség. EKG-ra, tüdőszűrésre és vérvizsgálatra van szükség ahhoz, hogy az orvos megbizonyosodjon róla, hogy az altatás biztonságos lesz. Előfordulhat, hogy elfertőződik a seb vagy annak keloidos képződése. Átmenetileg, elveszítheti a has érzékelő képességét, erre viszont nagyon kicsi az esély. A korszerű technológiának köszönhetően nem igazán kell komplikációktól tartani.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 15% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia