A kis mell okai – Mit tehetsz ellene?

Számos fiatal lányt frusztrál, hogy mellei kisebbek, mint amekkorát ideálisnak gondolnak. Ha te is attól tartasz, hogy kicsi melled miatt hátrányok érnek, vagy nem tudod eldönteni, hogy ez normális-e, tudd, hogy a mell nagyon sokféle lehet.

Egyeseké túlzottan nagy, másoké hosszúkás formájú, van, akié épphogy kiemelkedik mellkasából és olyanok is akadnak bőven, akik látványosan aszimmetrikus mellekkel rendelkeznek. Mind normális és csak az esetek elhanyagolható részében okozza őket valamilyen rendellenesség.

Mik lehetnek a kis mell okai?

A mell méretét főleg a genetika határozza meg. Nagyban hozzájárul a testsúly, a testzsír százalék, hiszen a mellben is felgyűlik a zsír, ha túlsúly áll fenn. Ezen kívül arra nincs bizonyíték, hogy egyes vitaminok vagy a fehérje fogyasztása a mell növekedésének idején befolyásolja-e a mell végleges méretét.

kis mell okai

Egy nemrégiben végzett kutatásban több mint tizenhatezer európai felmenőkkel rendelkező nő mellméretét és genetikai állományát hasonlították össze. A kutatóknak hét genetikai markert sikerült azonosítaniuk, melyek valószínűleg kapcsolatban állnak a mellmérettel. A pontosítás és bizonyítás még várat magára, de mindenképpen jelentős felfedezésről van szó.

Mivel a mell mérete főleg örökletes tényezőktől függ, természetes úton nem tudsz semmit tenni annak érdekében, hogy befolyásold növekedését.

Különböző betegségek különböző hatással vannak az emberi szervezetre. Alapvetően a kis mell, mint fentebb is írtuk nem probléma, nem rendellenesség, így nem kell attól félned, hogy valami nincs rendben szervezeteddel csak mert melleid kisebbek az átlagnál.

Tornával a nagyobb mellekért?

A torna egészséges dolog és csak jót tehet, ha már tested növekedésekor karbantartod, erősíted, edzed.

A melled méretét azonban ezzel sem tudod befolyásolni, mert a tévhittel ellentétben a mellben nem találhatók izmok.

A mellizom a zsírszövet, a mirigyállomány alatt helyezkedik el és csak testépítők esetében befolyásolja a mell méretét, de még akkor sem növeli azokat. A testépítők körében nem ritka a mellplasztika, a mellnagyobbítás implantátum beültetésével, mert a mellük alatt elhelyezkedő izom olyannyira megnő, hogy a mellek szinte eltörpülnek mellette.

Van megoldás: a mellnagyobbítás ma már rutinműtét

Ha kicsinek érzed melleidet és nagyobbakra vágysz, van lehetőség implantátumot vagy saját zsírt beültetni, mellnagyobbító műtétet végeztetni. Erre azonban csak akkor kerülhet sor, ha már megálltál a növekedésben.

Vannak nők, akik kevésbé érzik vonzónak magukat, amiért kis mellük van és nem mernek nyitni az ellenkező nem felé. Vannak, akik nem csupán a férfiak reakciójától tartanak, de saját maguknak sem tetszenek a tükörben. Ilyen esetekben, ha semmiképpen nem tudják elfogadni vagy megszeretni saját testüket így ahogy van, lehetőség van változtatni a problémának vált tényen.

A kis mell okai nem okoznak gondot, de súlyos lelki problémák előmozdítója lehet.

Tudj meg többet a mellnagyobbításról itt.

A mellnagyobbítást sokan igénybe veszik. Arról, hogy érdemes-e vagy valódi haszna van-e, lehet vitát nyitni. Azonban az tény, hogy ha visszaadja az elveszett önbizalmat, mindenképpen lehet létjogosultsága egy ilyen beavatkozásnak.

Nem kaptál választ a kérdésedre?

Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be egy ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia