Végeztethető-e mell helyreállító műtét TB támogatással?

A mell helyreállító műtét TB támogatással is elérhető beavatkozás típus, azonban csak szigorú szabályoknak való megfelelés esetén lehetséges az Egészségbiztosítási Alap terhére végeztetni.

Mi számít mell helyreállító műtétnek?

A mell helyreállító műtét lehet sérülés vagy betegség, esetleg más műtéti hegek miatt szükséges beavatkozás. Szintén mell helyreállító műtét a mellkisebbítés is, de ezen esetben szigorú szabályozás vonatkozik arra, hogy lehet-e rá TB támogatást igénybe venni.

Ha szépészeti beavatkozásra vágysz, tehát formásabb vagy nagyobb melleket szeretnél, a saját pénztárcádba kell nyúlnod, mert az ilyen típusú mellplasztikát az állam anyagilag nem támogatja.

Milyen feltételek mellett végeztethető el a műtét TB támogatással?

Mellkisebbítés

Szigorú szabályozás vonatkozik a mellplasztikai műtétek OEP támogatására és a Társadalom Biztosító nem ismer kivételt, szigorúan ítéli meg vagy tagadja meg a támogatást. Ha csupán azért szeretnéd kisebbíttetni a melled, mert kisebben jobban tetszik, nem fogsz TB támogatást kapni rá.

Sőt! Hiába bizonygatod, hogy fáj tőle a hátad, nehéz rá melltartót kapni vagy épp lelki sérülést okoz számodra, hogy túlzottan a melleiden a hangsúly méretük miatt, az OEP mindezzel nem foglalkozik.

Kizárólag akkor vehető igénybe mellkisebbítő műtét TB támogatásra, ha a kiműtendő szövetek kiteszik az egész testtömeg 0,5%-át vagy annál többet.

Aszimmetria

Ha aszimmetria miatt szeretnél mellkisebbítő műtétet, akkor is kaphatsz rá támogatást, de a két melled közti különbségnek minimum 30%-nak kell lennie, tehát az egyik melled 30%-kal nagyobb a másiknál. Ellenkező esetben csak saját pénzből végeztethetsz mellplasztikát.

mellplasztika tb támogatással

Baleset vagy betegség

Szintén elérhető a  műtét támogatással baleset vagy betegség miatt csonkolt mellek esetén. Ha például daganat vagy egyéb elváltozás miatt mell eltávolítás történt, esetleg műtét vagy baleset miatt roncsolódott a női mell, a Társadalom Biztosító engedélyezi a támogatást.

Akkor is elérhető, ha az egyik mell eltávolítása után vagy azzal egyidőben a páciens szeretné, ha plasztikai úton „pótolnák” az elvesztett mellet. A TB támogatás kiterjedhet a nem érintett mell felvarrására is, azonban csak akkor, ha ez valóban indokolt. Amennyiben a nem érintett mellbe implantátum kerül, a TB megtagadja a támogatást, mivel az már nem egészségügyi, hanem szépészeti beavatkozásnak minősül.

A TB csak ezt a háromféle műtétet támogatja, minden más esetben önállóan kell finanszírozni a mellplasztikát.

Sajnos még olyan esetekben sem veheted igénybe a támogatást, mikor nem csupán egyéni igényeknek megfelelő esztétikai beavatkozásról van szó.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia