Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírral történő mellnagyobbítás során a páciens más testrészén található zsírszövetek kerülnek beültetésre.
A saját zsírral történő beavatkozás megoldás lehet arra, ha nagyobb kebleket szeretne, de nem szeretne implantátumot vagy, ha megereszkedett, lógó melleit szeretné újra feszesnek és teltnek látni. A korrekció alkalmazható szülés, szoptatás, illetve fogyás után megereszkedett mellek korrekciójára is, de akár az eleve kisebb méretű keblekkel rendelkező hölgyeknek is megoldás lehet.

 Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ajánlott klinikánk nem végez hialuronsavas mellnagyobbítást!

A hosszú távú, biztos eredményt és a vendégek elégedettségét figyelembe véve inkább az implantátummal történő mellnagyobbítást ajánljuk.

A saját zsírral való mellfeltöltés menete

A saját zsírral történő mellfeltöltés menete hasonló más mellnagyobbító műtétekhez.
Az első lépés minden esetben egy személyes konzultáció. Ilyenkor a páciens elmondja, hogy milyen eredményt szeretne elérni, a plasztikai sebész pedig megvizsgálja, hogy a páciensnek van e más, megfelelő zsírpárnákkal rendelkező testrésze. Ezután pedig szemrevételezi az emlőket, hogy kiderüljön azok alkalmas e arra, hogy zsírral töltsék fel.

A vékony testű nőknél általában nem kivitelezhető ez a módszer, mivel nem rendelkeznek megfelelő mennyiségű zsírszövettel, illetve a mellkasuk annyira izmos és feszes, hogy nem alkalmas a zsírbefogadására.

Ebben az esetben inkább a mellimplantátum beültetését javasolja a plasztikai sebész. A saját zsírral történő mellnagyobbításról tudni kell, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy az eredmény nem teljesen olyan lesz, amilyen az elképzelés volt. A zsírszövetek felszívódás részben kiszámíthatatlan, így könnyebben válnak aszimmetrikussá vagy deformálódnak el az emlők.

 Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ajánlott klinikánk nem végez hialuronsavas mellnagyobbítást!

A hosszú távú, biztos eredményt és a vendégek elégedettségét figyelembe véve inkább az implantátummal történő mellnagyobbítást ajánljuk.

Műtét előtt

Az első konzultáció után egy alapos egészségügyi vizsgálaton kell részt vennie a páciensnek. Ekkor sor kerül teljes laborvizsgálatra, EKG-ra, mellkasröntgenre és mammográfiaára vagy mellkasi ultrahangra, ha a plasztikai sebész máshogy nem rendeli el. A vizsgálatok elvégzéskor fény derül rá, ha a páciensnek lappangó betegsége van vagy az egészségügyi állapota nem teljesen felkészült még a beavatkozásra.

Ebben az esetben az orvos gyógyszerek és vitaminok szedését írhatja elő, illetve életmódbeli változtatásokat javasolhat. A káros szokások, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás negatív hatással vannak az immunrendszerre, lassítják a felépülési időt és befolyásolják a műtét sikerességét is. A műtét előtt nagyjából 6-8 órában nem szabad szilárd tápanyagot fogyasztani, viszont kifejezetten fontos figyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra.

Műtét alatt

A műtét nagyjából 2-3 órát vesz igénybe. 

  • Első lépésben az altatás történik, majd a kijelölt helyről az orvos kanul tűvel nagyjából 200-300 ml zsírsejtet távolít el.
  • Ezután megkezdődik a szeparálás, amikor is a sérült és túlérett zsírsejteket szétválasztják az átültetésre alkalmas zsírsejtektől. Ez a művelet kifejezetten fontos az eredmény tartóssága szempontjából. Ha a leszíváskor és szeparáláskor sikerül jó minőségű, sértetlen és kisebb méretű zsírsejteket megőrizni, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy sikeres lesz az eljárás. A leszívott zsírban még őssejtek is találhatóak, amik szintén fontos összetevői a beültetett zsírnak.
  • A műtét második szakaszában megkezdődik a zsírbeültetése. A leszívott zsírt több szúrással a mell mirigyállománya alá és fölé, vagy pedig a mellizmok alá fecskendezik be. Az eljárás előnye, hogy mivel nincs beültetés, így csak apró, pár miniméteres hegek maradnak vissza a mellkason. Mivel az egyszerre beültethető zsírmennyiség korlátozott, ezért lehet, hogy több beültetésre is szükség lesz. A műtét végén egy kötést helyeznek fel.
mellműtét saját zsírral

Műtét után

A saját zsírral történő mellnagyobbító műtét után egy éjszakát megfigyelés alatt kell töltenie a páciensnek. A műtét másnapján a kontrollvizsgálaton eltávolítják a kötést, és ezután már csak egy speciális melltartót kell hordania a páciensnek. Ebben az időszakban fontos a pihenés és a fizikai aktivitás kerülése.

Az első hétben mindenképpen kerülni kell a munkavégzést. Indokolt esetben az orvos antibiotikum-kúrát és fájdalomcsillapítók szedését javasolhatja a pihenés mellett. Mivel a testnek két területen is regenerálódnia kell, így ajánlott 6 hétig kerülni a fizikai tevékenységeket és a sportolást. A zsíradó területen a zsírleszívás nyomai nagyjából 4-6 hét alatt gyógyulnak. A területet ajánlott bőrápolókrémekkel kezelni.

Ha a beavatkozás sikeres volt és a páciens elégedett, és nincs szükség a műtét megismétlésére, akkor a végleges eredmény nagyjából 3 hónappal a beavatkozás után már láthatóvá válik. Ennyi időre van szükség, hogy az átültetett zsírsejtek megerősödjenek az új helyükön és saját vérkeringésük legyen.

A műtét után kiemelten fontos részt venni a kontrollvizsgálatokon. A szakorvos sokkal hamarabb észre tudja venni, ha komplikáció lépett fel, mint a laikus szemek, ezért szükséges kezdetben hetente, majd pedig havonta részt venni a kontrollvizsgálatokon. A későbbiekben pedig nem szabad megfeledkezni az éves vizsgálatokról sem.

 Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ajánlott klinikánk nem végez hialuronsavas mellnagyobbítást!

A hosszú távú, biztos eredményt és a vendégek elégedettségét figyelembe véve inkább az implantátummal történő mellnagyobbítást ajánljuk.

Kockázatos a saját zsíros mellnagyobbítás?

A beavatkozás rután eljárásnak számít, ezért nagyon ritkán lépnek fel komplikációk. A műtét utáni gyógyulási időszakban azonban érdemes figyelni a testet és annak jelzéseit. Kezdetben feszítő, fájdalmas érzés, esetleg véraláfutások jelentkezhetnek, ez teljesen természetes. Ezek nagyjából 1 hét alatt maguktól felszívódnak.

Azonban, ha a fájdalom tovább fennmarad, vérzés vagy folyadékgyülem alakul ki, mielőbb keresse fel szakorvosát. A hosszútávú komplikációk közé az aszimmetria és a felszívódás tartozik. Időnként pedig a mellek érzéketlenné vagy túlságosan érzékennyé válhatnak, illetve meszesedés is kialakulhat a mirigyállományban.

Ára - Mennyibe kerül a mellnagyobbítás saját zsírral?

A mellnagyobbítás saját zsírral ajánlott klinikánkon nem érhető el.
A saját zsírral feltöltött mellnagyobbítás árát befolyásolja, hogy hány alkalommal kell elvégezni a beültetést ahhoz, hogy a kívánt eredményt érjék el.

Ajánlott klinikánkon lehetőség van ingyenes konzultáció keretében minden szükséges információt összegyűjteni az Önnek ideális mellnagyobbítási módszerekről.

 Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy ajánlott klinikánk nem végez hialuronsavas mellnagyobbítást!

A hosszú távú, biztos eredményt és a vendégek elégedettségét figyelembe véve inkább az implantátummal történő mellnagyobbítást ajánljuk.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia