• You are here:
  • Home »
Mellnagyobbítás saját zsírral

Mellnagyobbítás saját zsírral – menete, gyógyulási időszak és árak

Mellnagyobbítás saját zsírral – menete, gyógyulási időszak és árak

A keblek méretét főleg a genetikai állomány határozza meg. Ezért rengeteg nő küzd és keresi a természetes megoldásokat arra, hogyan érhetné el külső anyag beültetése nélkül, hogy telet, esztétikus keblekre tegyen szert. Az orvostudomány szerencsére már nekik is nyújt megoldást. A saját zsírral történő mellnagyobbítás során a páciens más testrészén található zsírszövetek kerülnek beültetésre.

A saját zsírral történő beavatkozás megoldás lehet arra, ha nagyobb kebleket szeretne, de nem szeretne implantátumot vagy, ha megereszkedett, petyhüdté vált kebleit szeretné újra feszesnek és teltnek látni. A korrekció alkalmazható szülés, szoptatás, illetve fogyás után megereszkedett mellek korrekciójára is, de akár az eleve kisebb méretű keblekkel rendelkező hölgyeknek is megoldás lehet.

Saját zsírral történő mellnagyobbítás menete

A saját zsírral történő mellnagyobbítás menete hasonló más mellplasztikai műtétekhez. Az első lépés minden esetben egy személyes konzultáció. Ilyenkor a páciens elmondja, hogy milyen eredményt szeretne elérni, a plasztikai sebész pedig megvizsgálja, hogy a páciensnek van e más, megfelelő zsírpárnákkal rendelkező testrésze. Ezután pedig megvizsgálja az emlőket, hogy kiderüljön azok alkalmas e arra, hogy zsírral töltsék fel.


A szálkás, vékony testű nőknél általában nem kivitelezhető ez a módszer, mivel nem is rendelkeznek megfelelő zsírszövettel, illetve a mellkasuk annyira izmos és feszes, hogy nem alkalmas a zsírbefogadására. Ebben az esetben inkább az implantátum beültetését javasolja a plasztikai sebész. A saját zsírral történő mellnagyobbításról tudni kell, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy az eredmény nem teljesen olyan lesz, amilyen az elképzelés volt. A zsírszövetek felszívódás részben kiszámíthatatlan, így könnyebben válnak aszimmetrikussá vagy deformálódnak el az emlők.

Műtét előtt

Az első konzultáció után egy alapos egészségügyi vizsgálaton kell részt vennie a páciensnek. Ekkor sor kerül teljes laborvizsgálatra, EKG-ra, mellkasröntgenre és mammográfiaára vagy mellkasi ultrahangra, ha a plasztikai sebész máshogy nem rendeli el. A vizsgálatok elvégzéskor fény derül rá, ha a páciensnek lappangó betegsége van vagy az egészségügyi állapota nem teljesen felkészült még a beavatkozásra. Ebben az esetben az orvos gyógyszerek és vitaminok szedését írhatja elő, illetve életmódbeli változtatásokat javasolhat. A káros szokások, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás negatív hatással vannak az immunrendszerre, lassítják a felépülési időt és befolyásolják a műtét sikerességét is.

Műtét menete

A műtét előtt nagyjából 6-8 órában nem szabad szilárd tápanyagot fogyasztani, viszont kifejezetten fontos figyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra. A műtét nagyjából 2-3 órát vesz igénybe. Első lépésben az altatás történik, majd a kijelölt helyről az orvos kanul tűvel nagyjából 200-300 ml zsírsejtet távolít el. Ezután megkezdődik a szeparálás, amikor is a sérült és túlérett zsírsejteket szétválasztják az átültetésre alkalmas zsírsejtektől. Ez a művelet kifejezetten fontos az eredmény tartóssága szempontjából. Ha a leszíváskor és szeparáláskor sikerül jó minőségű, sértetlen és kisebb méretű zsírsejteket megőrizni, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy sikeres lesz az eljárás. A leszívott zsírban még őssejtek is találhatóak, amik szintén fontos összetevői a beültetett zsírnak.


A műtét második szakaszában megkezdődik a zsírbeültetése. A leszívott zsírt több szúrással a mell mirigyállománya alá és fölé, vagy pedig a mellizmok alá fecskendezik be. Az eljárás előnye, hogy mivel nincs beültetés, így csak apró, pár miniméteres hegek maradnak vissza a mellkason. Mivel az egyszerre beültethető zsírmennyiség korlátozott, ezért lehet, hogy több beültetésre is szükség lesz. A műtét végé egy kötést helyeznek fel.

mellműtét saját zsírral

Saját zsírral történő mellnagyobbítás után

A saját zsírral történő mellnagyobbító műtét után egy éjszakát megfigyelés alatt kell töltenie a páciensnek. A műtét másnapján a kontrollvizsgálaton eltávolítják a kötést, és ezután már csak egy speciális melltartót kell hordania a páciensnek. Ebben az időszakban fontos a pihenés és a fizikai aktivitás kerülése. Az első hétben mindenképpen kerülni kell a munkavégzést. Ilyenkor az orvos antibiotikumkúrát és fájdalomcsillapítók szedését javasolja a pihenés mellett. Mivel a testnek két területen is regenerálódnia kell, így ajánlott 6 hétig kerülni a fizikai tevékenységeket és a sportolást. A zsíradó területen a zsírleszívás nyomai nagyjából 4-6 hét alatt gyógyulnak. A területet ajánlott bőrápolókrémekkel kezelni.


Ha a beavatkozás sikeres volt és a páciens elégedett, és nincs szükség a műtét megismétlésére, akkor a végleges eredmény nagyjából 3-4 hónappal a beavatkozás után már láthatóvá válik. Ennyi időre van szükség, hogy az átültetett zsírsejtek megerősödjenek az új helyükön és saját vérkeringésük legyen.


A műtét után kiemelten fontos részt venni a kontrollvizsgálatokon. A szakorvos sokkal hamarabb észre tudja venni, ha komplikáció lépett fel, mint a laikus szemek, ezért szükséges kezdetben hetente, majd pedig havonta részt venni a kontrollvizsgálatokon. A későbbiekben pedig nem szabad megfeledkezni az éves vizsgálatokról sem.

Komplikációk

A beavatkozás rután eljárásnak számít, ezért nagyon ritkán lépnek csak fel komplikációk. A műtét utáni gyógyulási időszakban azonban érdemes figyelni a testet és annak jelzéseit. Kezdetben feszítő, fájdalmas érzés, esetleg véraláfutások jelentkezhetnek, ez teljesen természetes. Ezek nagyjából 1 hét alatt maguktól felszívódnak. Azonban, ha a fájdalom tovább fennmarad, vérzés vagy folyadékgyülem alakul ki, mielőbb keresse fel szakorvosát. A hosszútávú komplikációk közé az aszimmetria és a felszívódás tartozik. Időnként pedig a mellek érzéketlenné vagy túlságosan érzékennyé válhatnak, illetve meszesedés is kialakulhat a mirigyállományban.

Saját zsírral történő mellnagyobbítás árak

A saját zsírral feltöltött mellnagyobbítás árát főleg az befolyásolja, hogy hány alkalommal kell elvégezni a beültetést ahhoz, hogy sikeres legyen. Ennek fényében a műtét ára nagyjából 400 000 Ft és 800 000 Ft között mozog.

Megtaláltuk Budapest legjobb plasztikai sebészetét

8 döntő szempont szerint összehasonlítottuk Budapest plasztikai sebészeteit. Kíváncsi vagy a szempontokra és az eredményre?