Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírral történő mellnagyobbítás során a páciens más testrészén található zsírszövetek kerülnek beültetésre.
A saját zsírral történő beavatkozás megoldás lehet arra, ha nagyobb kebleket szeretne, de nem szeretne implantátumot vagy, ha megereszkedett, lógó melleit szeretné újra feszesnek és teltnek látni. A korrekció alkalmazható szülés, szoptatás, illetve fogyás után megereszkedett mellek korrekciójára is, de akár az eleve kisebb méretű keblekkel rendelkező hölgyeknek is megoldás lehet.

A saját zsírral való mellfeltöltés menete

A saját zsírral történő mellfeltöltés menete hasonló más mellnagyobbító műtétekhez.
Az első lépés minden esetben egy személyes konzultáció. Ilyenkor a páciens elmondja, hogy milyen eredményt szeretne elérni, a plasztikai sebész pedig megvizsgálja, hogy a páciensnek van e más, megfelelő zsírpárnákkal rendelkező testrésze. Ezután pedig szemrevételezi az emlőket, hogy kiderüljön azok alkalmas e arra, hogy zsírral töltsék fel.

A vékony testű nőknél általában nem kivitelezhető ez a módszer, mivel nem rendelkeznek megfelelő mennyiségű zsírszövettel, illetve a mellkasuk annyira izmos és feszes, hogy nem alkalmas a zsírbefogadására.

Ebben az esetben inkább a mellimplantátum beültetését javasolja a plasztikai sebész. A saját zsírral történő mellnagyobbításról tudni kell, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy az eredmény nem teljesen olyan lesz, amilyen az elképzelés volt. A zsírszövetek felszívódás részben kiszámíthatatlan, így könnyebben válnak aszimmetrikussá vagy deformálódnak el az emlők.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a saját zsírral történő mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Műtét előtt

Az első konzultáció után egy alapos egészségügyi vizsgálaton kell részt vennie a páciensnek. Ekkor sor kerül teljes laborvizsgálatra, EKG-ra, mellkasröntgenre és mammográfiaára vagy mellkasi ultrahangra, ha a plasztikai sebész máshogy nem rendeli el. A vizsgálatok elvégzéskor fény derül rá, ha a páciensnek lappangó betegsége van vagy az egészségügyi állapota nem teljesen felkészült még a beavatkozásra.

Ebben az esetben az orvos gyógyszerek és vitaminok szedését írhatja elő, illetve életmódbeli változtatásokat javasolhat. A káros szokások, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás negatív hatással vannak az immunrendszerre, lassítják a felépülési időt és befolyásolják a műtét sikerességét is. A műtét előtt nagyjából 6-8 órában nem szabad szilárd tápanyagot fogyasztani, viszont kifejezetten fontos figyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra.

Műtét alatt

A műtét nagyjából 2-3 órát vesz igénybe. 

  • Első lépésben az altatás történik, majd a kijelölt helyről az orvos kanul tűvel nagyjából 200-300 ml zsírsejtet távolít el.
  • Ezután megkezdődik a szeparálás, amikor is a sérült és túlérett zsírsejteket szétválasztják az átültetésre alkalmas zsírsejtektől. Ez a művelet kifejezetten fontos az eredmény tartóssága szempontjából. Ha a leszíváskor és szeparáláskor sikerül jó minőségű, sértetlen és kisebb méretű zsírsejteket megőrizni, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy sikeres lesz az eljárás. A leszívott zsírban még őssejtek is találhatóak, amik szintén fontos összetevői a beültetett zsírnak.
  • A műtét második szakaszában megkezdődik a zsírbeültetése. A leszívott zsírt több szúrással a mell mirigyállománya alá és fölé, vagy pedig a mellizmok alá fecskendezik be. Az eljárás előnye, hogy mivel nincs beültetés, így csak apró, pár miniméteres hegek maradnak vissza a mellkason. Mivel az egyszerre beültethető zsírmennyiség korlátozott, ezért lehet, hogy több beültetésre is szükség lesz. A műtét végén egy kötést helyeznek fel.
mellműtét saját zsírral

Műtét után

A saját zsírral történő mellnagyobbító műtét után egy éjszakát megfigyelés alatt kell töltenie a páciensnek. A műtét másnapján a kontrollvizsgálaton eltávolítják a kötést, és ezután már csak egy speciális melltartót kell hordania a páciensnek. Ebben az időszakban fontos a pihenés és a fizikai aktivitás kerülése.

Az első hétben mindenképpen kerülni kell a munkavégzést. Indokolt esetben az orvos antibiotikum-kúrát és fájdalomcsillapítók szedését javasolhatja a pihenés mellett. Mivel a testnek két területen is regenerálódnia kell, így ajánlott 6 hétig kerülni a fizikai tevékenységeket és a sportolást. A zsíradó területen a zsírleszívás nyomai nagyjából 4-6 hét alatt gyógyulnak. A területet ajánlott bőrápolókrémekkel kezelni.

Ha a beavatkozás sikeres volt és a páciens elégedett, és nincs szükség a műtét megismétlésére, akkor a végleges eredmény nagyjából 3 hónappal a beavatkozás után már láthatóvá válik. Ennyi időre van szükség, hogy az átültetett zsírsejtek megerősödjenek az új helyükön és saját vérkeringésük legyen.

A műtét után kiemelten fontos részt venni a kontrollvizsgálatokon. A szakorvos sokkal hamarabb észre tudja venni, ha komplikáció lépett fel, mint a laikus szemek, ezért szükséges kezdetben hetente, majd pedig havonta részt venni a kontrollvizsgálatokon. A későbbiekben pedig nem szabad megfeledkezni az éves vizsgálatokról sem.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a saját zsírral történő mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Kockázatos a saját zsíros mellnagyobbítás?

A beavatkozás rután eljárásnak számít, ezért nagyon ritkán lépnek fel komplikációk. A műtét utáni gyógyulási időszakban azonban érdemes figyelni a testet és annak jelzéseit. Kezdetben feszítő, fájdalmas érzés, esetleg véraláfutások jelentkezhetnek, ez teljesen természetes. Ezek nagyjából 1 hét alatt maguktól felszívódnak.

Azonban, ha a fájdalom tovább fennmarad, vérzés vagy folyadékgyülem alakul ki, mielőbb keresse fel szakorvosát. A hosszútávú komplikációk közé az aszimmetria és a felszívódás tartozik. Időnként pedig a mellek érzéketlenné vagy túlságosan érzékennyé válhatnak, illetve meszesedés is kialakulhat a mirigyállományban.

Ára - Mennyibe kerül a mellnagyobbítás saját zsírral?

A mellnagyobbítás saját zsírral 800.000 forinttól érhető el.
A saját zsírral feltöltött mellnagyobbítás árát befolyásolja, hogy hány alkalommal kell elvégezni a beültetést ahhoz, hogy a kívánt eredményt érjék el.

Ajánlott klinikánkon lehetőség van ingyenes konzultáció keretében minden szükséges információt összegyűjteni a saját zsíros mellnagyobbításról. Így arról is pontos információt kaphat, hogy Önnek mennyibe kerülne a beavatkozás.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia