Mellnagyobbítás saját zsírral

Mellnagyobbítás saját zsírral – menete, gyógyulási időszak és árak

Mellnagyobbítás saját zsírral – menete, gyógyulási időszak és árak

A keblek méretét főleg a genetikai állomány határozza meg. Ezért rengeteg nő küzd és keresi a természetes megoldásokat arra, hogyan érhetné el külső anyag beültetése nélkül, hogy telet, esztétikus keblekre tegyen szert. Az orvostudomány szerencsére már nekik is nyújt megoldást. A saját zsírral történő mellnagyobbítás során a páciens más testrészén található zsírszövetek kerülnek beültetésre.

A saját zsírral történő beavatkozás megoldás lehet arra, ha nagyobb kebleket szeretne, de nem szeretne implantátumot vagy, ha megereszkedett, petyhüdté vált kebleit szeretné újra feszesnek és teltnek látni. A korrekció alkalmazható szülés, szoptatás, illetve fogyás után megereszkedett mellek korrekciójára is, de akár az eleve kisebb méretű keblekkel rendelkező hölgyeknek is megoldás lehet.

Saját zsírral történő mellnagyobbítás menete

A saját zsírral történő mellnagyobbítás menete hasonló más mellplasztikai műtétekhez. Az első lépés minden esetben egy személyes konzultáció. Ilyenkor a páciens elmondja, hogy milyen eredményt szeretne elérni, a plasztikai sebész pedig megvizsgálja, hogy a páciensnek van e más, megfelelő zsírpárnákkal rendelkező testrésze. Ezután pedig megvizsgálja az emlőket, hogy kiderüljön azok alkalmas e arra, hogy zsírral töltsék fel.


A szálkás, vékony testű nőknél általában nem kivitelezhető ez a módszer, mivel nem is rendelkeznek megfelelő zsírszövettel, illetve a mellkasuk annyira izmos és feszes, hogy nem alkalmas a zsírbefogadására. Ebben az esetben inkább az implantátum beültetését javasolja a plasztikai sebész. A saját zsírral történő mellnagyobbításról tudni kell, hogy nagyobb a valószínűsége, hogy az eredmény nem teljesen olyan lesz, amilyen az elképzelés volt. A zsírszövetek felszívódás részben kiszámíthatatlan, így könnyebben válnak aszimmetrikussá vagy deformálódnak el az emlők.

Műtét előtt

Az első konzultáció után egy alapos egészségügyi vizsgálaton kell részt vennie a páciensnek. Ekkor sor kerül teljes laborvizsgálatra, EKG-ra, mellkasröntgenre és mammográfiaára vagy mellkasi ultrahangra, ha a plasztikai sebész máshogy nem rendeli el. A vizsgálatok elvégzéskor fény derül rá, ha a páciensnek lappangó betegsége van vagy az egészségügyi állapota nem teljesen felkészült még a beavatkozásra. Ebben az esetben az orvos gyógyszerek és vitaminok szedését írhatja elő, illetve életmódbeli változtatásokat javasolhat. A káros szokások, mint a dohányzás és az alkoholfogyasztás negatív hatással vannak az immunrendszerre, lassítják a felépülési időt és befolyásolják a műtét sikerességét is.

Műtét menete

A műtét előtt nagyjából 6-8 órában nem szabad szilárd tápanyagot fogyasztani, viszont kifejezetten fontos figyelni a megfelelő folyadékfogyasztásra. A műtét nagyjából 2-3 órát vesz igénybe. Első lépésben az altatás történik, majd a kijelölt helyről az orvos kanul tűvel nagyjából 200-300 ml zsírsejtet távolít el. Ezután megkezdődik a szeparálás, amikor is a sérült és túlérett zsírsejteket szétválasztják az átültetésre alkalmas zsírsejtektől. Ez a művelet kifejezetten fontos az eredmény tartóssága szempontjából. Ha a leszíváskor és szeparáláskor sikerül jó minőségű, sértetlen és kisebb méretű zsírsejteket megőrizni, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy sikeres lesz az eljárás. A leszívott zsírban még őssejtek is találhatóak, amik szintén fontos összetevői a beültetett zsírnak.


A műtét második szakaszában megkezdődik a zsírbeültetése. A leszívott zsírt több szúrással a mell mirigyállománya alá és fölé, vagy pedig a mellizmok alá fecskendezik be. Az eljárás előnye, hogy mivel nincs beültetés, így csak apró, pár miniméteres hegek maradnak vissza a mellkason. Mivel az egyszerre beültethető zsírmennyiség korlátozott, ezért lehet, hogy több beültetésre is szükség lesz. A műtét végé egy kötést helyeznek fel.

mellműtét saját zsírral

Saját zsírral történő mellnagyobbítás után

A saját zsírral történő mellnagyobbító műtét után egy éjszakát megfigyelés alatt kell töltenie a páciensnek. A műtét másnapján a kontrollvizsgálaton eltávolítják a kötést, és ezután már csak egy speciális melltartót kell hordania a páciensnek. Ebben az időszakban fontos a pihenés és a fizikai aktivitás kerülése. Az első hétben mindenképpen kerülni kell a munkavégzést. Ilyenkor az orvos antibiotikumkúrát és fájdalomcsillapítók szedését javasolja a pihenés mellett. Mivel a testnek két területen is regenerálódnia kell, így ajánlott 6 hétig kerülni a fizikai tevékenységeket és a sportolást. A zsíradó területen a zsírleszívás nyomai nagyjából 4-6 hét alatt gyógyulnak. A területet ajánlott bőrápolókrémekkel kezelni.


Ha a beavatkozás sikeres volt és a páciens elégedett, és nincs szükség a műtét megismétlésére, akkor a végleges eredmény nagyjából 3-4 hónappal a beavatkozás után már láthatóvá válik. Ennyi időre van szükség, hogy az átültetett zsírsejtek megerősödjenek az új helyükön és saját vérkeringésük legyen.


A műtét után kiemelten fontos részt venni a kontrollvizsgálatokon. A szakorvos sokkal hamarabb észre tudja venni, ha komplikáció lépett fel, mint a laikus szemek, ezért szükséges kezdetben hetente, majd pedig havonta részt venni a kontrollvizsgálatokon. A későbbiekben pedig nem szabad megfeledkezni az éves vizsgálatokról sem.

Komplikációk

A beavatkozás rután eljárásnak számít, ezért nagyon ritkán lépnek csak fel komplikációk. A műtét utáni gyógyulási időszakban azonban érdemes figyelni a testet és annak jelzéseit. Kezdetben feszítő, fájdalmas érzés, esetleg véraláfutások jelentkezhetnek, ez teljesen természetes. Ezek nagyjából 1 hét alatt maguktól felszívódnak. Azonban, ha a fájdalom tovább fennmarad, vérzés vagy folyadékgyülem alakul ki, mielőbb keresse fel szakorvosát. A hosszútávú komplikációk közé az aszimmetria és a felszívódás tartozik. Időnként pedig a mellek érzéketlenné vagy túlságosan érzékennyé válhatnak, illetve meszesedés is kialakulhat a mirigyállományban.

Saját zsírral történő mellnagyobbítás árak

A saját zsírral feltöltött mellnagyobbítás árát főleg az befolyásolja, hogy hány alkalommal kell elvégezni a beültetést ahhoz, hogy sikeres legyen.

Ennek fényében a műtét ára nagyjából 800 000 Ft körül mozog.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Kapcsolódó cikkek: