mellplasztika műtét

Mennyibe kerül egy mellplasztika műtét 2019-ben? Most elmondjuk.

Az egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti beavatkozás egyértelműen a mellplasztika. Olyannyira, hogy sokan ha plasztikai műtétről hallanak, azonnal ez a szépészeti és korrekciós beavatkozás jut eszükbe. De mennyibe is kerül egy ilyen műtét?

Mellplasztika 30% árkedvezménnyel!

Jelentkezz be ingyenes konzultációra még ma partnerklinikánkhoz és spórolj akár 300.000 Forintot!

A világban legtöbben csupán a szépészeti beavatkozást tulajdonítják ennek a plasztikázási formának, miközben nem csak a szilikonnal dúsított keblekért felelős ez az iparág, hanem igen komoly betegségek megelőzésére és azok hatásainak korrigálására is. Ilyen betegség például az egyik legelterjedtebb emlőrák, amely akár egy, vagy mindkét emlő elvesztésével is járhat. Ennek a gonosz betegségnek a hatásait is képes a plasztikai sebészet ma már orvosolni és esztétikusabbá varázsolni a szükséges területeket.

Milyen nagyságrendben mozognak a műtéti árak?

A legjellemzőbb műtétek árai általában 200.000 és 750.000 Forint körül vannak.

Ilyen műtéti beavatkozás a mellnagyobbító műtét amely már 650.000 Ft-tól is elérhető, a mell felvarrás, amely 550.000 Ft-tól indul, a mell kisebbítés, mely szintén 550.000 Ft körül indul.

Más területekkel összehasonlítva: a fenékplasztika amely 750.000 Forintba kerül, a hasplasztikai műtéteket már 400.000 Forinttól el lehet érni és az intim plasztika is 200.000 Forinttól elérhető.

Az arcplasztikai műtétek egész széles skálája elérhető, hiszen a botox feltöltés csupán néhány 10.000 Forint, még egy arc és nyak emelés akár 700.000 Ft is lehet. A zsírleszívásért pedig legalább 150.000 Forintot el fognak kérni az intézményben.

Azt azonban jó ha tudjuk, hogy az árak mindig egyénfüggőek, hiszen nincs két egyforma mell és két egyforma betegség vagy páciens igény sem, legyen szó akár OEP támogatott plasztikai beavatkozásról, akár magánköltségen fedezett beavatkozásról.

A mellplasztika elég költséges orvosi beavatkozás. Bár vannak lehetőségek, hogy bizonyos esetekben – ha azt szakértői, orvosi írásos vélemény is alátámasztja – azt, akár teljesen ingyenesen is elvégzik. Az ingyenes mellplasztikázásnak persze szigorú feltételei vannak és semmi esetre sem a mell megnagyobbítását, szilikonozását kell érteni ezalatt. Aki ilyen álmokat szőtt, annak sajnos csalódnia kell. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztér ugyanis csak az olyan, egészségmegőrzési célt szolgáló plasztikai műtéteket vállalja 100%-osan magára, amelyeket orvos által igazoltan, szükséges elvégezni.

Mellplasztika 30% árkedvezménnyel!

Jelentkezz be ingyenes konzultációra még ma partnerklinikánkhoz és spórolj akár 300.000 Forintot!

Ingyenes mellplasztika TB támogatásra. Lehetséges?

Van lehetőség valóban ingyenes mellplasztikai műtétet igénybe venni, amennyiben egy szakorvos ezt indokoltnak látja és erről írásos tájékoztatót is ad beutaló formájában egy megfelelő plasztikai műtétre.

Azonban ezek a műtétek nem a szépészeti beavatkozást hivatottak célozni. Jellemzően azok számíthatnak ingyenes műtétre, akik valamilyen plasztikai rekonstrukciós vagy helyreállító operációban reménykednek.

Az OEP 100%-os támogatással csak a plasztikai műtéttel kezelhető betegségeket, fejlődési rendellenességeket, a baleseti és égési sérüléseket, illetve a más műtétből adódó torzulásokat, hegeket finanszírozza.

A Országos Egészségbiztosítási Pénztár olyan kezeléseket finanszíroz teljes mértékben mint az orrkorrekció, a külső fül alaki korrekciója, az izom rekonstrukció, a hegkimetszés, bőrfelesleg eltávolítás, az ajak korrekció, az emlő bőrének plasztikája és a mellbimbó plasztika. Igen ez utóbbi esetekben is lehetőség van teljesen ingyenes plasztikai műtétet igénybe venni.

Azaz egyes esetekben valóban van lehetőségünk teljesen díjmentesen a mellbimbó és az emlő bőrének plasztikázására. Viszont egyik esetben sem lehet csupán az ízléses külalak a cél, minden esetben szükséges, hogy egy orvos ítélje meg, hogy egészségügyi szempontból van szükségünk a műtétre.

Mi történik ha nem kapunk állami támogatást?

Bár egy év alatt több mint 6500 páciensnek ítélte meg az OEP a plasztikai műtét 100%-os támogatását, így összesen 1,1 milliárd forinttal támogatva őket, előfordulhat, hogy az általunk igényelt változások nem tartoznak bele a támogatható műtétek listájába. Ilyen esetben sem kell kétségbe esni, hiszen számtalan plasztikai sebészet várja fizetőképes vendégeit.

Bár nem olcsó egy beavatkozás, egy egész életen át tartó örömért apróság egy 6-7 számjegyű összeget az orvosoknál hagyni.

Mellplasztika 200.000 Ft árkedvezménnyel!

Jelentkezz be ingyenes konzultációra még ma partnerklinikánkhoz és élj Te is ezzel a páratlan akciós ajánlattal!


Kapcsolódó cikkek:

Mi az FDA minősítés és miért fontos az ilyesmi?
Az FDA minősítésről valószínűleg mindenki hallott már, akit valaha is foglalkoztatott a mellplasztika. A különböző eszközök, élelmiszerek, kozmetikumok esetében sokszor[...]
Hogyan válassz plasztikai sebészt 2019-ben?
Ne hagyd ki ezt a 6 lépést! Az, hogy kit választasz plasztikai sebészednek egy olyan döntés, ami nagy valószínűséggel hosszú[...]
Befelé forduló mellbimbók – amit a problémáról tudni kell
A befelé forduló mellbimbók nőket és férfiakat egyaránt érintő rendellenesség, mely önértékelési zavarokon kívül egyéb problémákat okozhat. A befelé forduló[...]