Az Astellas-díj napjainkban

Az Astellas-díjat több mint egy évtizeden keresztül, a legjobb orvosoknak ítélték oda az astellasazorvosokert.hu weboldalon benyújtott pályázók közt, egészen 2016-ig. Kezdetben csak a közönség számára volt lehetőség jelölni és szavazni a nyertesekről. Azonban később a díj megvalósítói szükségét érezték egy szakmai kategória létrehozásának is, ahol már nem a civil emberek szavazatai alapján választottak nyertest, hanem egy komoly szakmai zsűri pontozta a jelölteket.

A díjat a legkiválóbb, legemberségesebb szakorvosok és egészségügyi dolgozók kapták, elismerésül emberséges viselkedésükért, kitartó és fáradtságos munkájukért. Egyéni jelölések mellett klinikai központoknak, teljes osztályoknak is odaítélték illetve teljes részlegek vezetéséért.  

Az Astellas-díj célja

Az Astellas díj az Astellas Pharma, Magyar Kórházszövetség és a hazai orvosképző egyetemek által valósult meg. Ezeknek a szervezetek kiemelkedő jelentősége van az orvosi hivatás megbecsülésében. Az Astellas Év Orvosa pályázat azért indult el, hogy a kiváló orvosi teljesítmények ne merüljenek feledésbe. Továbbá kiemelkedő céljuk, hogy promótálják az orvosi hivatás megbecsülését társadalom minden rétegében. Ezért arra törekedtek, hogy a díj átadása mindig a nyilvánosság előtt történjen, és hogy a napi szintű sikertörténeteket megosszák. 

Díjat minden évben a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében rendezett ünnepség keretein belül adták át. A díjazottak javaslatára mindig egy beteg-páciens történet keretein belül került sor, ami egy személyes történeten keresztül mutatja be, miért érdemli meg a jelölt orvos az Astellas-díjat. A díj a Magyar Egészségvédelmi Alapítvány által lett létrehozva, elsősorban azért, hogy az orvosok jobb megítélésben részesüljenek a köztudatban. Minden évben több száz orvost jelöltek a díjra. 

Az orvos-beteg kapcsolat kihangsúlyozása

A díjátadók mindig kiemelték, hogy a jó orvos-beteg kapcsolat az emberségen alapszik a szaktudás mellett. Fontos, hogy az orvosok elnyerjék a beteg bizalmát. Nemcsak a gyógyulás szempontjából történt az értékelés, de közönségszavazással a pácienseket is megkérdezték, ki a legméltóbb a díjra. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy példaértékű orvos-beteg kapcsolatok csaknem olyan fontosak a díjazás szempontjából, mint a gyógyítás. Az év orvosa pályázat szakmai döntősei között szerepelhetnek háziorvosok, gerincorvosok, belgyógyászok, sebészek és osztályvezető főorvosok is. 

Astellas-díjas plasztikai sebészek és más kategóriák

Plasztikai sebészet kategóriában 2015-ben lett Astellas közönségdíjas Debreczeni Béla Zoltán. A plasztikai sebész egyben a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Sebészeti Osztály, Esztétikai Plasztikai Sebészeti Részlegének főorvosa is. 

De sebészek is többször kapták az év orvosa címet, mint például Simonka Zsolt 2014-ben és Vástyán Attila 2008-ban. A díjra a következő öt kategóriában jelölhetnek:

  1. alapellátás,
  2. orvosi diagnosztikai szakterületek,
  3. sebészeti jellegű szakterületek,
  4. konzervatív orvosi szakterületek,
  5. rehabilitáció és krónikus ellátás.

Weboldalunk és az Astellas-díj

Számunkra az Astellas-díj és a weboldalunk szellemisége egy egységet alkot. Fontosnak tartjuk, hogy ezt az eszmeiséget továbbvigyük és megőrizzük és a továbbiakban is ennek megfelelően járjunk el. A díj ugyan már megszűnt, de a nevünk és hogy milyen értékeket képviselünk, fennmaradt. Ezért készülőben van egy általunk létrehozott díj, melyet plasztikai sebészek között osztanánk ki minden évben a legnépszerűbb plasztikai beavatkozások területéről.

Az alábbi plasztikai területek kiválóságait lehet jelölni készülőben lévő díjunkra:

További részleteket és tudnivalókat hamarosan közlünk!

Szerintünk 2023 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • 10% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia