Hajbeültetés után

Hajbeültetés után fontos, hogy a hajtüszők életben maradása érdekében betartsuk az orvossal megbeszélt előírásokat a gyógyulási idő egyes szakaszainak megfelelően.

Fokozatosan érzékelhető a változás (pörkösödés, hajhullás, új hajszálak növekedése), de a mások által is látható eredmény kb. fél évbe telik. Ezután a haj folyamatosan nő, idővel sem hullik ki, így a hajbeültetéssel egy életre megoldódik a kopaszodás kérdése.

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.

A kérdőív kitöltése nem jár kötelezettségekkel!

Tartalomjegyzék

A hajbeültetés utáni gyógyulás mennyi ideig tart?

A hajbeültetés utáni gyógyulási idő több szakaszra bontható. Mindegyiknek megvannak a gyógyulás folyamatára utaló jellemzői és az ide vonatkozó elővigyázatossági javaslatai is. A gyógyulás a műtéti technikától is függ.

 1. Hajbeültetés utáni héten fokozott védelemre szorulnak a frissen beültetett hajtüszők, valamint az átültetéssel járó apró sebek. Semmilyen fizikai behatásnak nem szabad kitenni ezt a területet, óvni kell a napfénytől, izzadástól, fertőződéstől.
 2. A következő hetekben továbbra is kíméletre szorul a beültetett terület, de a beültetés után két héttel dörzsölésmentes hajmosás már lehetséges, simító  mozdulatokkal le lehet söpörni a pörköket. Mivel a duzzanat, bőrpír és a pörkösödés erre az időre elmúlik, a fejbőrön ezután semmilyen külső nyoma nincs a beültetésnek, ez már begyógyult állapotnak tekinthető.
 3. A teljes gyógyulás, amikor a beültetett terület semmiben nem igényel más bánásmódot, mint a donor terület, kb. négy-hat hónap  múlva jön el. Ekkor már lehet fejelni focizáskor, napozni, fejen állni stb.

Tudni szeretnéd, hogy alkalmas vagy hajbeültetésre? Kérj ingyenes hajanalízist!

Hajbeültetés után mikor milyen eredményre számíthatok?

Hajbeültetés után fokozatosan változik a fejbőr, érdemes fotóval dokumentálni az állapotot a reális értékelés érdekében magunk számára, illetve az orvos tájékoztatására. 

 • Hajbeültetés után 1 héttel még látszódhat duzzanat, bőrpír, megkezdődik a pörkösödés. A beültetett hajszálak látszódnak.
 • Hajbeültetés után 1 hónappal ez a folyamat már befejeződött: duzzanat, bőrpír nincs a területen, az apró sebek begyógyultak, a pörkök leváltak. A beültetett hajszálak elkezdenek kihullani, a fej ismét kopaszabbnak néz ni.
 • Hajbeültetés után 3 hónappal a kihullott hajszálak helyén nőni kezdenek az újak.
 • Hajbeültetés után 4 hónappal már látható, hogy nő az új haj.
 • Hajbeültetés után 6 hónappal mások számára is jól látható az eredmény: a beültetett területet egyértelműen fedi a haj, ami továbbra is folyamatosan növekedni fog.
hajbeültetés után

A hajbeültetés utáni hajhullás bajt jelent?

Hajhullás a hajbeültetést követő 2.- 4. héttől természetes jelenség, aggodalomra nincs ok. Az újonnan növekedésnek induló hajszálak egyszerűen kitolják az előzőeket. A hajhullás ebben az időszakban tehát a hajtüsző működésének jele.

Hajbeültetés után sportolni mikor lehet?

A hajbeültetés után a mozgás nem ellenjavallt, de izzadással járó megerőltetés, napsütés, fejvédő (sisak) használata, fejelés, fejenállás nem megengedett a fejbőr teljes begyógyulásáig, a hajtüszők beágyazódásáig, azaz három hétig. A sportolás folytatása a sportágtól függően és az orvossal egyeztetve ezután fokozatosan állhat vissza.

Milyen hajbeültetés utáni sampont használjak?

Hajbeültetés utáni héten fiziológiás sóoldattal permetezzük a hajat. A második-harmadik héttől natúr, kímélő vagy babasamponnal mossuk meg a fejet, dörzsölés nélkül!

Hajbeültetés után sapka mikor kerülhet a fejre?

Hajbeültetés után a friss hajtüszők sérülékenyen, akár a sapka textiljére is rátapadhatnak vagy az lesodorhatja, ledörzsölheti a fejbőrről. Hagyjuk tehát teljesen szabadon a fejet három hétig, amíg beágyazódnak a hajtüszők. Ezután tehető fel fejfedő.

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.

A kérdőív kitöltése nem jár kötelezettségekkel!

Mikor lehet újra dolgozni hajbeültetés után?

A hajbeültetés után elméletileg azonnal lehet dolgozni, ám ezt leginkább a tevékenység jellege határozza meg. Szellemi munka a szobában másnaptól folytatható. Az első hétben a beültetett területet óvni kell az izzadástól, fizikai behatástól, ezzel járó fizikai munka nem javasolt ez idő alatt.

Szükséges-e utókezelés hajbeültetés után?

Hajbeültetés után speciális utókezeléssel lehet támogatni a hajhagymák életképességét. Erről az orvos már a beültetés előtt tájékoztatást ad a páciens általános egészségi állapotát, a hajvesztés okát is figyelembe véve.

Az utókezelés általában kollagént, elasztint, egyéb bőrt felépítő elemeket, aminosavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat tartalmazó helyi injekciókúrából áll. Szükségességét az orvos állapítja meg előzetesen vagy a gyógyulási folyamatot követve a kontrollok során.

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.

A kérdőív kitöltése nem jár kötelezettségekkel!

Hajbeültetés után előfordulhat pattanás, heg, duzzanat?

Hajbeültetés utáni napokban látszik a beavatkozás nyoma, ennek mértéke a műtéti technikától és egyéni érzékenységtől is függ. 

 1. Természetes reakció az apró sérülések helyén a duzzanat, bőrpír. A fejbőr gyógyulásával ez elmúlik 7-10 napon belül. 

 2. A pattanások (folliculitis) apró gyulladások a beültetett graftok mellett. Nincs vele otthoni teendő, mutassuk meg az orvosnak, aki szükség esetén antibiotikumot rendel, vagy elegendőnek tartja a fertőtlenítő kendős letörlést. A műtét utáni 1-3. hónapban előfordulhat érzékeny fejbőrnél az újabb hajszálak áttörésével, helyi antibiotikumos krém használata is segíthet. 

 3. A graftok egyenkénti kiemelésénél a gyógyulás után keletkező heg észrevétlen marad, legfeljebb apró világos pontként fedezhető fel, ami a haj miatt egyébként nem látható. Ma már nem szokásos, csak kivételes indokolt esetben történik a hajbeültetés csíkvétellel, az ezután maradó hegvonal is teljesen takarható a hajjal.


Szerintünk a legjobb hajbeültető klinika Budapesten 2024-ben

 • Ingyenes kezelési terv kötelezettségek nélkül
 • A létező legkorszerűbb eszközök és technikák
 • Írásos garancia, a sikeres kezelésre

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e a hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.