Hajbeültetést támogató terápiák

A hajbeültetést támogató terápiák olyan eljárások, melyek különböző módon járulnak hozzá a fejbőr gazdag tápanyagellátásához, ezáltal optimális feltételeket teremtenek a hajhagymák jó működéséhez, így azok hosszabb ideig életképesek, erőteljesebb hajszálakat növesztenek.

A legfontosabb tudnivalók a hajbeültetést támogató terápiákkal kapcsolatban:

 • Önmagukban alkalmazva megnyújtják a hajhagymák életképességét, fokozzák tevékenységüket, ezáltal időlegesen csökken a hajhullás mértéke, erősebbek lesznek a hajszálak.
 • A DHT-hormonnal összefüggő androgen alopecia, férfias jellegű kopaszodás miatt szükségessé váló hajbeültetést nem váltja ki egyik terápia sem, de hajbeültetés előtt vagy után alkalmazva a beültetett graftok megmaradását támogatják.

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.

A kérdőív kitöltése nem jár kötelezettségekkel!

Tartalomjegyzék

A hajbeültetést támogató terápiák fajtái

A hajbeültetést támogató terápiák közül az orvos azt javasolja, ami az adott esetben leginkább segít. Hajbeültetés előtt vagy után, különböző módon, különböző anyagokkal serkentik a hajasodást.

 1. Mezoterápia. Egyénileg összeállított ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat és hajképződést serkentő anyagokat tartalmazó keveréket juttatnak a fejbőrbe.

 2. Dermapen, dermaroller. Kollagén stimulációs eljárás, melynek során az őssejtek stimulációjával a növekedési faktorok termelődését fokozzák, újraindítják a kollagén, elasztin és kötőszöveti rostok termelődését.

 3. Rigenera activa. A szervezet öngyógyító képességét használja saját szövetekkel a hajnövekedés telogén szakaszában.

 4. Lipogems mesenchymális őssejteket tartalmazó saját zsír beültetése az elvékonyodott fejbőrt visszapótolja, egyúttal a saját zsírból kinyert fehérjékkel és őssejtekkel belsőleg táplálja a hajhagymákat.

 5. I-PRF terápia az alvó tüszők újraélesztésében éppúgy részt vesz, mint a beültetett graftok életképességének támogatásában. A PRF fibrinje növekedési faktort tartalmaz, elősegíti a sebgyógyulást.

Tudni szeretnéd, hogy alkalmas vagy hajbeültetésre? Kérj ingyenes hajanalízist!

Kinek ajánlott hajbeültetést támogató terápia?

Hajbeültetést támogató terápiák némelyike kifejezetten nőknek, akár hajbeültetés nélkül is, mások nőknek és férfiaknak egyaránt önmagában vagy a hajbeültetés eredményességének fokozására ajánlott. 

 1. A mezoterápia nőknek feltétlenül ajánlott, a genetikai eredetű, férfias kopaszodást nem állítja meg, legfeljebb lassítja. Férfiak számára hajbeültetés előtt vagy után javasolt. Mindkét esetben 6-8 alkalomból álló kúra ajánlott.

 2. A dermaroller a hajszálak elvékonyodása, gyengülése esetén ajánlott nőknek és férfiaknak egyaránt a hajhagymák tevékenységének serkentésére, a hajzat erősítésére, más kezelések hatékonyságának fokozására.

 3. Rigenera activa kezelés már a hajhullás kezdetekor ajánlott férfias típusú kopaszodás esetén is.

 4. A lipogems mesenchymális őssejteket tartalmazó saját zsír beültetése nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott a hajhagymák újjáélesztéséhez.

 5. I-PRF terápia nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott, hajbeültetés kiegészítő terápiájaként különösen.

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.

A kérdőív kitöltése nem jár kötelezettségekkel!

Hogyan zajlik a hajbeültetést támogató terápia?

A hajbeültetést támogató terápiák mindegyikét alkalmazhatják önmagában, kúraszerűen és hajbeültetés kiegészítő terápiájaként is. Mindegyik biztonságos, fájdalommentes, illetve érzéstelenítésben végzett eljárás. 

 1. A mezoterápia során a személyre szabottan összeállított hatóanyagmixet mezoterápiás mikrotűvel, pisztollyal 1-1,5 cm-enként 2-3 mm mélyen juttatja a fejbőrbe, a hajhagymákhoz az orvos. A bevitelt hetente, kéthetente ismétlik.

 2. Dermapen, dermaroller kezelés során sok száz/ezer apró tűszúrást ejtenek a fejen a dermaroller eszközzel. Kúraszerűen ajánlott.

 3. Rigenera activa kezelés során érzéstelenítésben a tarkó tájékáról kis bőrmintát vesznek, ebből nyerik ki a saját regeneráló komponenseket és apró tűk segítségével juttatják be a kopaszodó területre.

 4. A lipogems mesenchymális őssejteket tartalmazó saját zsír beültetése érzéstelenítésben történik a has bőre alól kinyert zsír felhasználásával, melyből kiválasztott szövetállományt azonnal beültetik a szükséges területre. Az eljárás 45-60 percig tart, néhány óra múlva lehet elhagyni a klinikát.

 5. Az I-PRF terápia során vért vesznek és az ebből előállított plazmát a fejbőrbe fecskendezik. 

Tudni szeretnéd, hogy alkalmas vagy hajbeültetésre? Kérj ingyenes hajanalízist!

haj mezoterápia

Mi várható a hajbeültetést támogató terápia után?

A hajbeültetést támogató terápiák után 2-6 hónap elteltével jól látható azok eredményessége: a haj dúsabb, vastagabb lesz. Egyéb eredmények a terápia sajátságainak függvényében várhatók: gyors gyógyulás, fertőzésmentesség, egészséges fejbőr.

 1. A mezoterápiás kezelés során bőrbe juttatott hatóanyag sokkal intenzívebben fejti ki hatását, mint a pusztán fejbőrbe dörzsölt készítmények, hiszen a bőrön keresztül a hatóanyagok csak egy része (egyénenként különböző, pontosan nem ellenőrizhető mennyiség) szívódik fel. A szájon keresztül szedhető készítményekhez képest is sokkal hatékonyabb, mert a tápcsatorna kikerülésével közvetlenül oda jut a hatóanyag, ahol szükség van rá. 

 2. A dermarollerrel ejtett apró tűszúrásnyi sérülések mikrotraumaként beindítják a szervezet saját sebgyógyító, regeneráló folyamatait. Hatóanyagos mezoterápiás vagy I-PRF kezeléssel kombinálva az apró csatornákon keresztül gyorsabban bejutnak a hatóanyagok, fokozva ezzel a lokális szerek felszívódását.

 3. A Rigenere activa kezelés a sejtek természetes regenerációja révén állítja meg a hajhullást, visszafordítja a hajszálak elöregedését, védelmet nyújt a baktériumok és vírusok ellen, fájdalomcsillapító, sebgyógyító hatású. 

 4. A lipogems mesenchymális őssejteket tartalmazó saját zsír beültetése a zsírban levő őssejtek és regeneráló fehérjék segítségével helyreállítják a sérült hajtüszőket, azok ismét megifjodott erejükben működnek.

 5. I-PRF terápia  során saját vérből egy olyan plazmát választanak ki, mely a beavatkozás helyéhez juttatva segíti a sebgyógyulást és a szövetek regenerációját. Védelmet nyújt a baktériumos és vírusos fertőzésekkel szemben.

Hajbeültetést támogató terápia árak

 1. A mezoterápia ára: egy alkalom ára 30 000 Ft körül van, többalkalmas kezeléscsomag kedvezményesebb.
 2. A dermapen kezelés ára: egy alkalom 25 000 Ft, tízalkalmas kúra 200 000 Ft.
 3. Rigenera activa kezelés ára (2 db I-PRF kezeléssel): 450 000 Ft.
 4. Lipogems mesenchymális őssejteket tartalmazó saját zsír beültetés ára 595 000 Ft.
 5. I-PRF terápia ára: egy alkalom 110 000 Ft, 4 db 350 000 Ft

Szerintünk a legjobb hajbeültető klinika Budapesten 2024-ben

 • Ingyenes kezelési terv kötelezettségek nélkül
 • A létező legkorszerűbb eszközök és technikák
 • Írásos garancia, a sikeres kezelésre

Ingyenes hajanalízis

Tudd meg három percen belül, hogy alkalmas vagy-e a hajbeültetésre!

Töltsd ki a rövid kérdőívet és hamarosan megkapod az eredményt.