Lézeres szőrtelenítés

A lézeres szőrtelenítés a legmodernebb esztétikai eljárások egyike. Az újfajta technológiának köszönhetően az orvosi lézerfényes szőrtelenítés sokkal eredményesebbnek bizonyul, mint eddig bármelyik tartós szőrtelenítő eljárás a piacon.

Hatékonysága és gyorsasága rövid idő alatt véglegesen megszabadítja a kelletlen szőrszálaktól valamint az egyéb módszerekkel történő szőrtelenítésre fordított időt is megtakaríthatja.

Kinek ajánlott a lézeres szőrtelenítés?

A lézeres szőrtelenítés azoknak ajánlott, akik hosszú távon vagy akár végleg is megszabadulnának a testszőrzettől. Rengeteg hölgy és férfi küzd azzal, hogy hetente vagy naponta végezzen fárasztó, fájdalmas és hosszadalmas szőrtelenítő eljárásokat, mint a borotválkozás vagy a gyantázás. Ha Ön is belefáradt a végtelen harcba a szőrrel szemben, akkor a lézeres szőrtelenítés megoldást jelenthet!

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekről!


Milyen területeken alkalmazható lézeres szőrtelenítés?

Az orvosi lézeres szőrtelenítés a test szinte bármely táján alkalmazható. A hölgyeknél a hónalj, bikinivonal és a has területén szokták gyakran kérni, de a teljes intim lézeres szőrtelenítés is nagyon gyakori. 

Férfiaknál a hónalj nagyon népszerű, emellett pedig a mellkas és a hát is. De az eljárás alkalmazható az arcon is, legyen szó sűrű szőrzetről, vagy néhány kellemetlen szőrszálról az állon! A kezelés szőr típustól, sűrűségtől függetlenül alkalmazható, ugyanis az orvosi lézer mindig az adott páciens adottságaihoz állítható. Ezért is nagyon fontos, hogy csak megbízható klinikán és szakemberrel szabad elvégeztetni a kezelést.

lézeres szőrtelenítés

Végleges szőrtelenítés orvosi lézerrel

Az orvosi lézert a bőrgyógyászati és a plasztikai beavatkozások széles skáláján használják. A technológia alkalmazható invazív és nem invazív beavatkozásokhoz is, így például a bőrfiatalítás és a szőrtelenítés kiváló eszköze. A módszer titka, hogy a lézer különböző hullámhosszú lézersugarat képes kibocsátani, annak függvényében, hogy milyen szövet kezelésére használják.

Mit kell tudni az intim lézeres szőrtelenítésről?

Az intim lézeres szőrtelenítés egy fantasztikus megoldás az intim területek hosszú távú szőrtelenítésére. Az eljárás már évek óta jól működik és egyre népszerűbbé válik. Kipróbált, biztonságos és eredményes módszerről van szó. Ehhez azonban nagyon fontos, hogy felkészült és tapasztalt szakorvos végezze az eljárást.

Ahogy más területeken, úgy itt is akár már egy kezeléssel is látványos eredményeket lehet elérni és sokkal puhább és ritkás szőrszálak nőnek vissza. A teljes kezelési terv végrehajtásával pedig az egész szőrzet eltüntethető.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Milyen esetekben nem alkalmazható a lézeres szőrtelenítés?

 • Nem alkalmazható lézeres kezelés várandós és szoptatós kismamáknál.
 • Továbbá, olyan személyeknél, akik az elmúlt 4 hétben szoláriumot használtak, tartósan napon tartózkodtak vagy önbarnító krémet alkalmaztak a testükön.
 • Ezen kívül, nem alkalmazható az eljárás, ha a kezelést megelőző 4 hétben gyantázva vagy epilálva volt az adott terület.
 • Végül pedig néhány gyógynövény, bőrgyógyászati termék, gyógyszerkészítmény, és egyes betegségek fennállásakor sem vehető igénybe a lézere szőrtelenítés.

Ezekről mindig tájékoztassa kezelőorvosát!

A lézeres szőrtelenítés hogyan működik?

A lézeres szőrtelenítésnek diódalézerrel működik, ami egy biztonságos és hatékony fénysugár. A kezelés lényege, hogy az eszköz fényenergiát bocsát ki, ami a szőrszálakon keresztül eljut a szőrtüszőig. Itt az energia hővé alakul és a kellő mértékben károsítja a szőrtüszőt, annak érdekében, hogy az ne legyen képes újabb szőrt termelni.

Létezik otthoni lézeres szőrtelenítés?

Otthoni lézeres szőrtelenítés nem létezik. Viszont manapság már otthonra is beszerezhetőek olyan szőrtelenítő gépek, melyek tartós szőrtelenítést ígérnek. Ezek a gépek nem lézerrel, hanem villanófénnyel működnek (IPL szőrtelenítés). A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a szakorvos által használt lézeres szőrtelenítő gépekkel és eljárásokkal lehet igazán nagy eredményt elérni. 

A lézerfény egy komoly orvosi technológia, melynek pontos beállítása szakértelmet és hozzáértést igényel. Ebből kifolyólag nagyon veszélyes lenne ilyen technológiát otthon alkalmazni, hiszen könnyen, akár maradandó sérülést is lehet vele okozni.

Lézeres szőrtelenítés árak

A lézeres szőrtelenítés ára attól függ, hogy a test mely területén végzik a kezelést. A nagyobb területek kezelésénél, mint a comb vagy a hát, nagyobb összeggel kell számolni. Ezen felül az is befolyásolja a végső összeget, hogy hány alkalommal kell elvégezni az eljárást.

A hölgyeknél a következők szerint alakulnak az árak:

 • hónalj lézeres szőrtelenítés 20-25 000 Ft/ alkalom
 • teljes intim lézeres szőrtelenítés 30-40 000 Ft/alkalom
 • teljes láb lézeres szőrtelenítése 95-100 000 Ft/alkalom

Az ajánlott kezelések száma 4-8 alkalom. Amennyiben egyszerre kifizeti a 4-8 alkalmat, jelentős, 30-50% kedvezményben részesülhet!

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekről!

A lézeres szőrtelenítés menete

A lézeres szőrtelenítés csak pár lépésből áll. Először is, egy konzultáción kell részt vennie minden páciensnek. Ezen az alkalmon a szakorvos teljes körű tájékoztatást ad az eljárással kapcsolatban. Majd pedig kidolgozásra kerül a kezelési terv.

Az előzetes konzultáció után, ha minden körülmény megfelelő és nem áll fenn kizáró tényező, akkor meg is kezdődhet a kezelés. A szakorvos megtisztítja az érintett felületet, majd pedig egy zselés krémet visz fel, annak érdekében, hogy a lézer fénye jobban bejusson a bőr mélyebb rétegeibe.

Ezután a páciens legfeljebb némi melegséget fog érezni, de fájdalomra nem kell számítani. A kezelés után pedig rögtön el is hagyható a klinika és vissza lehet térni a hétköznapokhoz és a munkavégzéshez is.

Lézeres szőrtelenítés hány éves kortól végezhető?

A lézeres szőrtelenítés 18 éves kor felett mindenkinél elvégezhető, felső korhatár nincsen. 

Mire kell számítani lézere szőrtelenítés után?

A lézeres szőrtelenítés után nem kell mellékhatásokkal és kellemetlen fájdalommal számolni. Ha jelentkezett némi bőrpír, akkor azt érdemes hűsítő, hidratáló krémmel kezelni. Az eljárást követően nem szabad gyantázni, sem epilálni, illetve a szoláriumot és a napot is kerülni kell. Már az első kezelés után megkezdődik a szőrszálak kihullása és sokkal gyengébb és ritkább szőrzet nő vissza. Az utolsó kezelés után pedig teljesen megszűnik a kezelt területen a szőr növekedése.

Mik az előnyei és hátrányai a lézeres szőrtelenítésnek?

A lézeres szőrtelenítésnek három kiemelkedő előnye van.

 • Először is a kezelés teljesen fájdalommentes.
 • Másodszor, egy kezelési terv végigcsinálása sokkal költséghatékonyabb, mint hetente vagy havonta kozmetikai szalonban járni. De több évre vetítve még a borotva vásárlásnál is jobban megéri.
 • Végül pedig, már az első kezelés után látható lesz a különbség. Ezek alapján a korábbi szőrtelenítő módszerekkel szemben a lézeres szőrtelenítésnek elsöprő erővel nyer! 

A lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatban nem igen lehetséges hátrányokat felmutatni, mivel az eljárás a piacon eddigi leghatékonyabb módszer.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a lézeres szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Lézeres szőrtelenítés vélemények

Mind a hölgyek és mind az urak, mindig elégedetten és jó érzéssel térnek vissza az utolsó kezelésekre, amikor már sokaknál egyáltalán nincsenek is szőrszálak! Nézzünk pár véleményt a korábbi páciensektől!

 • A kezelési terv végéhez közeledve szinte már nem is voltak szőrszálak. Az utolsó alkalom utáni pár napon pedig az a néhány szál is kihullott és a szőr mentesség hosszú-hosszú hónapokon keresztül megmarad.
 • Az első alkalom után szépen lassan elkezdtek hullani a szőrszálak. A 3-4. kezelés után pedig már csak pár szál maradt, így sokkal kevesebb kezelés kellett, mint gondoltam!
 • Tartottam tőle, hogy az erős szőrszálak nem akarnak majd olyan könnyen kihullani. Így nagyon meglepődtem, amikor törölközéskor a mellkasomról csak úgy hullottak a szőrszálak.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia