IPL szőrtelenítés

Az IPL szőrtelenítés más néven villanófényes szőrtelenítés egy esztétikai eljárás. Az IPL technológiának köszönhetően lehetséges, hogy bárki könnyen és fájdalommentesen megszabaduljon a szőrtől. Az eljárásból elegendő egy pár alkalmas kezelés és a test szinte bármely területéről eltüntethető hosszú távon a szőr!

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy hogyan működik az IPl kezelés, kinek ajánlott, mennyibe kerül és milyen előnyei vannak.

Kinek ajánlott az IPL szőrtelenítés?

Az IPL szőrtelenítés azoknak ajánlott, akik hosszú távon szeretnének megszabadulni a testi szőrtől. Kifejezetten a hölgyeknél vannak olyan területek, mint a hónalj, a has vonala, vagy a bikinivonal, ahol nagyon fontosnak tartják a sima bőrt. Férfiaknál pedig szintén a hónalj, a hát és a mellkas, azok a területek, amit szívesen látnak szőr nélkül.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az IPL szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekről!


IPL szőrtelenítés árak

Az IPL szőrtelenítő kezelés ára attól függ, hogy mekkora területen és hány alkalommal kell alkalmazni. Ahhoz, hogy egy terület teljesen szőrmentes legyen nagyjából 4-6 kezelésre van szükség. Az árak egy alkalomra értendőek:

Hölgyeknek

Férfiaknak

Hónalj

10-25 000

25-30 000

Bikinivonal

25-30 000

-

Mellkas

40-50 000

70-80 000

Comb és lábszárak

100-120 000

120-140 000

Kombinált vagy több terület egyszerre történő kezelés esetén gyakran kedvezményesebb áron érhetőek el az eljárások.

Ahhoz, hogy a pontos árat megtudja, kérjen időpontot az ingyenes konzultációra! A beszélgetés során a szakorvos tájékoztatja a lehetőségekről és a kezelési terv hosszáról is, így pontosabb árral tud kalkulálni!

ipl szőrtelenítés

IPL szőrtelenítés menete

Az IPL szőrtelenítés menete nagyon egyszerű. Az első ingyenes konzultáció alkalmával elkészül a kezelési terv, melyből kiderül, hogy hány kezelésre lesz szükség és milyen időközönként. Miután részt vett az ingyenes konzultáción, a szakorvos felméri az általános egészségügyi állapotát és tájékoztatja a kizáró tényezőkről. 

A tájékoztatás után akár egyből van lehetőség el is kezdeni a kezelést, ha minden feltétel és körülmény megfelelő. A kezelés részeként a szakorvos megtisztítja a bőr felületét, beállítja a gépet és megkezdődik az eljárás. A páciens semmiféle fájdalmat nem fog érezni, legfeljebb enyhe melegséget.

A kezelés után nyugodtan lehet távozni a klinikáról és vissza lehet térni a munkavégzéshez, hétköznapi feladatokhoz.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az IPL szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Hogyan működik az IPL szőrtelenítés?

Az IPL szőrtelenítést magyarul villanófényes szőrtelenítésnek fordíthatjuk. Az eljárás lényege, hogy az eszköz fényenergiát bocsát ki pár tizedmásodpercre, utána szünet következik. Majd a hullámokban kibocsátott fény elnyelődik a szőr sötét pigmentjeiben és így eljut egészen a szőrtüszőig.

Itt a fény átalakul hővé, nagyjából 60-70 fokos hőre kell gondolni. A magas hőmérséklet pedig olyan szinten károsítja a szőrtüszőket, hogy azok ne legyenek képesek új sejteket termelni, anélkül, hogy a bőrt is károsítaná. Így a meglévő szőrszálak kihullanak, újak pedig nem tudnak már termelődni. 

Mik a kizáró tényezők az IPL szőrtelenítésnél?

  • Várandósság vagy szoptatás mellett nem ajánlott a kezelés.
  • A kezelést megelőző 4 hétben szolárium használata, napozás vagy önbarnító használata szintén kizáró tényező.
  • Ezen kívül bizonyos gyógynövények, gyógyszerek, bőrgyógyászati termékek és étrend-kiegészítők szedése szintén kizáró tényező lehet. Ezekről mindig egyeztessen a szakorvossal!
  • Fontos még, hogy a kezelés előtt legalább 4 hétig ne gyantáztasson, vagy epiláljon, mivel ezek negatív hatással lehetnek a kezelés eredményére.

Milyen hátrányai vannak az IPL szőrtelenítésnek?

A legfontosabb hátrány, hogy az IPL bizonyos bőr és szőrtípusoknál nem alkalmazható. Ilyen a

  • nagyon fehér bőr, világos szőrszálakkal,
  • és a nagyon sötét bőr, bármilyen szőrtípussal.

Ez a módszer a fehér bőrön és a sötét szőrszálakon működik a legjobban. A sötét bőr azért nem alkalmas erre az eljárásra, mivel a bőr pigmentje elvonja a fényenergiát, így az nem a szőrtüszőbe jut be.

A másik véglet pedig azért nem, mert a gyenge szőrszálak sem vezetik jól a hőt, így nekik sem kifejezetten ajánlott az IPL. Ilyen esetekben érdemes érdeklődni a lézeres szőrtelenítés lehetőségeiről is.

Hátrányok között van még, hogy a kezelés ideje alatt teljesen kerülni kell a szolárium használatát és a közvetlen napfényt is. Ez azért fontos, hogy a bőr és a szőrszálak között nagyobb legyen a kontraszt, ugyanis úgy vezeti jobban a hőt a szőrszál, ha sokkal világosabb a bőr.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az IPL szőrtelenítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Mit kell tudni az otthoni villanófényes szőrtelenítésről?

Léteznek otthoni IPL szőrtelenítő gépek is, melyekkel azonban kevésbé tartós és eredményes hatást lehet elérni. Ami az otthon alkalmazható gépeket illetni, sajnos nem minden terület szőrtelenítése végezhető el ily módon, így többek között az intim és az arc területein sem ajánlott ilyen gépeket alkalmazni. Ha pedig Önnek kifejezetten ilyen területeken szabadulna meg a szőrzettől, mindenképpen keressen fel szakembert!

Mire kell számítani az IPL szőrtelenítés után? 

Az IPL szőrtelenítés után nem kell számítani mellékhatásokra és hosszú felépülési, regenerálódási időre. A kezelés után pár napig enyhe bőrpír keletkezhet, amit hűsítő, hidratáló krémmel érdemes kezelni. Ha bármilyen mellékhatást tapasztalna, keresse fel kezelőorvosát, aki tájékoztatja majd a tennivalókról.

Az eredmény tekintetében, már az első kezelés is látható eredményeket hoz! A szőr pár héten belül elkezd megritkulni, és fürdésnél, törölközésnél észrevehető lesz, hogy a szőrszálak kihullanak. Az egyes kezelések között nagyjából 6-8 hétnek kell eltelnie. Ez idő alatt a borotválkozás megengedett, de más szőrtelenítő használata nem. 

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia