Toka eltüntetése 

A toka eltüntetése eredményesen és hosszú távon csak műtéti eljárással oldható meg. Ugyan akadnak a toka eltüntetésére házi praktikák is, - mint például a torna, masszázs, vagy különböző krémek - de ezek általában macerásak, a hatékonyságuk vitatható és így az árukat sem érik meg.

Az alábbi cikkben a toka eltüntetésének módjait mutatjuk be, a házi praktikáktól a műtétig.

Milyen okok miatt alakulhat ki a toka?

A toka megereszkedésének többféle oka is lehet:

  • genetikai okok: Egy vékony, fiatal embernek is lehet megereszkedett, lógó tokája. Ha a családban másnál is megfigyelhető ez a jelenség, akkor a háttérben genetikai okokat kell keresni.
  • öregedési folyamatok: Ahogy öregszünk, a bőr elveszti rugalmasságát, feszességét és megereszkedik.
  • súlyvesztés: A kinyúlt bőr nem mindig tud alkalmazkodni a megújult külsőhöz és bőrfeleslegként mutatkozik meg.
  • súlygyarapodás: Ekkor nem csak a bőr ereszkedik meg, hanem alatta zsírréteg is nő, ami megnöveli a toka méretét.
  • helytelen bőr és arcápolás: Ha valaki nem ápolja megfelelően a bőrét, vagy mondjuk túl szorosan gumizza be a nyakánál rendszeresen a haját, az károsan feszítheti a bőrt, ami egy idő után megereszkedhet.
  • rossz testtartás: Túl sok lefelé nézés (például rosszul beállított képernyő miatt) okozhatja a nyakizmok meggyengülését, ami kihathat a toka állapotára is.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a témával kapcsolatos kérdésekről!

Toka eltüntetése torna segítségével

A testmozgás az egyik legegyszerűbb módja a test formálásának és a felesleges zsírszövetek eltüntetésének, azonban torna vagy arcjóga segítségével inkább megelőzni lehet a toka kialakulását. Már akár napi 10 perc otthon végezhető torna is segíthet karbantartani a nyak alatti területet és edzésben tartani a megereszkedésre hajlamos tartóizmokat. Kialakult, már megereszkedett toka eltüntetésére azonban a torna önmagában kevés.

Toka eltüntetése krémmel

Számos krém, maszk, szérum és pakolás kapható az interneten és a boltok polcain, amelyeket kifejezetten a bőr feszesítésére vagy akár a lógó toka eltüntetésére fejlesztettek ki. Néhány ezek közül természetes összetevőkkel próbája szebbé tenni a nyak környékét, például zöld tea kivonattal, kávéval, vagy C vitaminnal. Néhány készítmény akár hyaluronsavat vagy kollagént is tartalmaz, ennek ellenére azonban a napi arcápolási rutinnal csak megelőzni lehet a toka lógását, eltüntetni vagy megszüntetni nem lehetséges krémek segítségével.

Toka eltüntetése masszázzsal

Gyakran ajánlják a toka masszírozását akár a krémezéssel kombinálva. A leírások szerint az izomerősítő, vérkeringés fokozó masszázs során fontos, hogy ne húzzuk, nyújtsuk a bőrt, hiszen az tovább növelheti a lógását. Ehelyett inkább csippentő, ütögető mozdulatokkal javasolt végezni a toka elleni masszázst. A drogériákban kapható kifejezetten erre szolgáló görgős masszírozó is, amely nagyon kellemes élményt nyújt, de a problémát kezelni már kevés, legfeljebb a kialakulását tolhatjuk ki egy kicsit vele.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a témával kapcsolatos kérdésekről!

toka eltüntetése

Toka eltüntetése sminkkel

Az esztétikailag zavaró toka, különböző sminktrükkökkel remekül palástolható. Az alapozás után különböző árnyékolási technikákat alkalmazva optikailag vékonyítható az arc és fényesítő, úgynevezett highlighter termékekkel kiemelhető és így élesíthető az arccsont. A kontúrozáshoz külön sminkpaletták kaphatóak a drogériákban, amiknek segítségével látványos, de átmeneti eredmény érhető el.

Toka eltüntetése injekcióval

Ha a lógó toka eltüntetése házilag nem volt sikeres, akkor érdemes felkeresni egy plasztikai sebészetet, ahol különböző, speciális technikákkal veszik fel a harcot a zavaró tokával anélkül, hogy kés alá kellene feküdnie a páciensnek. Ilyen eljárás például a botox befecskendezés. A hatóanyag a nyak és az arc izmait stimulálja, ami segíthet az áll alatti toka eltüntetésében. Ez az eljárás azonban nem veszélytelen, hiszen a botox blokkolja, bénítja is az izmok mozgását. Az injekciós eljárás ugyan nagyon látványos, de közel sem végleges, bizonyos időközönként újra kell tölteni az injektált anyagot.

Toka eltüntetése véglegesen

A toka eltüntetése műtét segítségével az egyetlen tartós és igazán hatékony módja a probléma megoldásának. Az otthoni módszerek mindegyike inkább csak a megelőzést szolgálja, de kialakult, megereszkedett toka esetében a műtét a lehető legjobb megoldás.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a témával kapcsolatos kérdésekről!

Összegzés

Mivel a toka nagyon szem előtt van, ezért megereszkedése igen zavaró tud lenni. Nem érdemes azonban otthoni módszerekkel kísérletezni az eltüntetésének érdekében, hiszen a fent leírtakból is látszik, hogy ezek általában csak az időt pazarolják és pénzkidobásnak jók. A különböző készítmények és tornák helyett érdemes egy végleges és tényleg hatékony módszert választani: a tokaplasztikát.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2023 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • 10% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia