Hyaluronsavas orrplasztika

Hyaluronsavas orrplasztika

A legelterjedtebb műtét nélküli orrplasztika a hyaluronsavas orrkontúr javítás, amivel egy rövidebb ideig lehetőség van a kívánt orrkontúrokat elérni. Mivel sokan hiúsági kérdést csinálnak az orrplasztikából, ezért gyakran csak időleges megoldások alkalmazására szánják rá magukat, ami azt jelenti, hogy egy-két éven belül újra el kell végezni az adott eljárást.

A legjobb plasztikai sebészetet keresed?


Ismerd meg az 5+1 szempontot, amit mindenképp érdemes figyelembe venned választás előtt!

A hyaluronsav, a modern kor csodaszere

A hyaluronsav egy olyan molekula, amely a bőrben természetes módon megtalálható, és elsődleges képessége az, hogy a vízmegtartó képességet növelve növeli a bőr rugalmasságát. Alapjában a hyaluronsav a felelős a bőr rugalmasságáért is. Szépségipari és orvosi jellegű alkalmazásra kiválóan alkalmas, temérdek kenőcsben, krémben, de akár például kontaktlencse folyadékban is jelen van. Klinikánkon is alkalmazzuk egyes eljárásokban, de például orrplasztikára nem. Ennek is megvan az oka!

Átmeneti megoldás az azonnali szépségért vagy tartós megoldás a hosszan tartóért?

A hyaluronsavas orrplasztika nem tart “örökké”. Mivel egy olyan anyagról van szó, ami természetes módon felszívódik, így nem a különböző hyaluronsavas kezeléseket újra és újra meg kell ismételni. Ami nem jár nagy kellemetlenséggel, hiszen egy-két apró szúrás, és már mehet is! A fekete leves azonban akkor kerül elő, amikor az árakat nézzük: 1 milliliter hyaluronsav a legolcsóbb helyeken is 100.000 forintnál kezdődik. 1 ml nem sok, valószínűleg nem is elég, lehet, hogy körülbelül 2-3 millire van szükség. Ez azt jelenti, hogy egy kisebb hyaluronsavas orrplasztika ára 300.000 forintra is rúghat. Normál, egészséges testi működés esetén nagyjából egy-másfél év kell ahhoz, hogy felszívódjon a külsőleg beadott anyag. Ezután újra meg kell ismételni az eljárást.

Összehasonlításképp: klinikánkon az orrplasztika ára 600-800 ezer forint között mozog, és az elvégzett korrekció örökre a helyén marad. Ha megnézzük, tíz év alatt legalább 6 alkalommal kellene a hyaluronsavas feltöltést elvégezni, tehát 1,2-1,8 millió forintba kerül egy időleges megoldás. 

A választás csak az Öné!

A hyaluronsavas orrplasztikának is megvannak az előnyei. Ha az Ön orra “majdnem tökéletes”, de olyan munkát végez, vagy életmódot folytat, ahol előfordulhat, hogy javítani kell az orrán (pl.: egy film elkészítéséhez, fotózáshoz, nívósabb eseményhez) egy kicsit, akkor érdemes lehet egyszer-egyszer ezt a módszert választani.

De ha úgy gondolja, hogy tartós megoldásra vágyik, és vállalja az ezzel járó apró kellemetlenségeket, akkor klinikánk sebészei állnak rendelkezésére! És hogy milyen kellemetlenségekről beszélünk? 

  • Orrsövény igazításnál például lehet gipszre van szükség. 
  • Előfordulhat, hogy külső bemetszést kell ejteni. 
  • Egy, de általában inkább két hét táppénzre el kell mennie. 
  • A teljes gyógyulás legalább hat hónapot vesz igénybe. (De egy hónap után már visszatérhet a normális életvitelhez.)

Mindezeket összevetve klinikánkon elsősorban a tartós megoldást részesítjük előnyben. Lehet, hogy vannak kellemetlenségek, de a hosszú távú eredmények önmagukért beszélnek. Itt pedig nem csak arról van szó, hogy az orrának legalább 10 évre megmarad a formája, hanem arról is, hogy csak egyszer kell egy viszonylag magas összeget kifizetnie, és bő egy hónapig máshogy élni a hétköznapjait. A hyaluronsavas orrplasztika csak arra való, hogy gyorsan, valami hirtelen jött dolog kedvéért javítson a kontúrokon. Amennyiben érdekli, hogy hogy néz ki egy orrplasztika, látogasson el a témát taglaló oldalunkra!

Keresse fel klinikánkat, és jelentkezzen be egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultációra, ahol minden kérdésére megkaphatja a választ!