Hyaluronsavas orrplasztika

A legelterjedtebb műtét nélküli orrplasztika a hyaluronsavas orrkorrekció, amivel egy rövidebb ideig lehetőség van a kívánt orrkontúrokat elérni. Mivel sokan hiúsági kérdést csinálnak az orrplasztikából, ezért gyakran csak időleges megoldások alkalmazására szánják rá magukat, ami azt jelenti, hogy egy-két éven belül újra el kell végezni az adott eljárást.

A hyaluronsavas orrkontúr javítást nem minden plasztikai sebészeten végzik és általában a szakma sem javasolja ezt a típusú esztétikai beavatkozást. Helyette a hosszú távon eredményes és hatékony mini vagy teljes orrplasztika műtétet javasolják.

Orrkorrekció hyaluronsavval - Mi az?

A hyaluronsav egy olyan molekula, amely a bőrben természetes módon megtalálható, és elsődleges képessége az, hogy a vízmegtartó képességet növelve növeli a bőr rugalmasságát. Alapjában a hyaluronsav a felelős a bőr rugalmasságáért is. Szépségipari és orvosi jellegű alkalmazásra kiválóan alkalmas, temérdek kenőcsben, krémben, de akár például kontaktlencse folyadékban is jelen van. A plasztikai sebészetben is is alkalmazzák egyes eljárásokban, de például orrplasztikára nem. Ennek is megvan az oka!

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az orrplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A hyaluronsavas orrplasztika hátrányai - ÁRAK

  • Nem végleges

A hyaluronsavas orrplasztika nem tart “örökké”. Mivel egy olyan anyagról van szó, ami természetes módon felszívódik, így a különböző hyaluronsavas kezeléseket újra és újra meg kell ismételni. Ami nem jár nagy kellemetlenséggel, hiszen egy-két apró szúrás, és már mehet is!

  • Drága

Nézzük az árakat : 1 milliliter hyaluronsav a legolcsóbb helyeken is 100.000 forintnál kezdődik. 1 ml nem sok, valószínűleg nem is elég, lehet, hogy körülbelül 2-3 millire van szükség. Ez azt jelenti, hogy egy kisebb hyaluronsavas orrplasztika ára 300.000 forintra is rúghat. Normál, egészséges testi működés esetén nagyjából egy év kell ahhoz, hogy felszívódjon a külsőleg beadott anyag. Ezután újra meg kell ismételni az eljárást.

Összehasonlításképp: az orrplasztika ára 800 ezer és egymillió forint között mozog, és az elvégzett korrekció örökre a helyén marad. Ha megnézzük, tíz év alatt legalább 6 alkalommal kellene a hyaluronsavas feltöltést elvégezni, tehát 1,2-1,8 millió forintba kerül egy időleges megoldás. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az orrplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Az orrplasztikát javasoljuk!

Ha az Ön orra “majdnem tökéletes”, de olyan munkát végez, vagy életmódot folytat, ahol előfordulhat, hogy javítani kell az orrán egy kicsit, akkor drága mulatságnak lehet ezt a módszert választani.

Hyaluronsavas orrplasztika

De ha úgy gondolja, hogy tartós megoldásra vágyik, és vállalja az ezzel járó apró kellemetlenségeket, a plasztikai sebészek állnak rendelkezésére! És hogy milyen kellemetlenségekről beszélünk? 

  • Orrsövény igazításnál például lehet gipszre van szükség. 
  • Előfordulhat, hogy külső bemetszést kell ejteni. 
  • Egy, de általában inkább két hét táppénzre el kell mennie. 
  • A teljes gyógyulás legalább hat hónapot vesz igénybe. (De két hét után már visszatérhet a normális életvitelhez.)

A plasztikai sebészek elsősorban a tartós megoldást részesítik előnyben. Lehet, hogy vannak kellemetlenségek, de a hosszú távú eredmények önmagukért beszélnek. Itt pedig nem csak arról van szó, hogy az orrának legalább 10 évre megmarad a formája, hanem arról is, hogy csak egyszer kell egy viszonylag magas összeget kifizetnie, és bő egy hónapig máshogy élni a hétköznapjait. 

Nem kaptál választ a kérdésedre?

Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be egy ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia