Hyaluronsavas orrplasztika

Hyaluronsavas orrplasztika

A legelterjedtebb műtét nélküli orrplasztika a hyaluronsavas orrkontúr javítás, amivel egy rövidebb ideig lehetőség van a kívánt orrkontúrokat elérni. Mivel sokan hiúsági kérdést csinálnak az orrplasztikából, ezért gyakran csak időleges megoldások alkalmazására szánják rá magukat, ami azt jelenti, hogy egy-két éven belül újra el kell végezni az adott eljárást.

A legjobb plasztikai sebészetet keresed?


Ismerd meg az 5+1 szempontot, amit mindenképp érdemes figyelembe venned választás előtt!

A hyaluronsav, a modern kor csodaszere

A hyaluronsav egy olyan molekula, amely a bőrben természetes módon megtalálható, és elsődleges képessége az, hogy a vízmegtartó képességet növelve növeli a bőr rugalmasságát. Alapjában a hyaluronsav a felelős a bőr rugalmasságáért is. Szépségipari és orvosi jellegű alkalmazásra kiválóan alkalmas, temérdek kenőcsben, krémben, de akár például kontaktlencse folyadékban is jelen van. A plasztikai sebészetben is is alkalmazzák egyes eljárásokban, de például orrplasztikára nem. Ennek is megvan az oka!

Átmeneti megoldás az azonnali szépségért vagy tartós megoldás a hosszan tartóért?

A hyaluronsavas orrplasztika nem tart “örökké”. Mivel egy olyan anyagról van szó, ami természetes módon felszívódik, így nem a különböző hyaluronsavas kezeléseket újra és újra meg kell ismételni. Ami nem jár nagy kellemetlenséggel, hiszen egy-két apró szúrás, és már mehet is! A fekete leves azonban akkor kerül elő, amikor az árakat nézzük: 1 milliliter hyaluronsav a legolcsóbb helyeken is 100.000 forintnál kezdődik. 1 ml nem sok, valószínűleg nem is elég, lehet, hogy körülbelül 2-3 millire van szükség. Ez azt jelenti, hogy egy kisebb hyaluronsavas orrplasztika ára 300.000 forintra is rúghat. Normál, egészséges testi működés esetén nagyjából egy-másfél év kell ahhoz, hogy felszívódjon a külsőleg beadott anyag. Ezután újra meg kell ismételni az eljárást.

Összehasonlításképp: n az orrplasztika ára 800 ezer és egymillió forint között mozog, és az elvégzett korrekció örökre a helyén marad. Ha megnézzük, tíz év alatt legalább 6 alkalommal kellene a hyaluronsavas feltöltést elvégezni, tehát 1,2-1,8 millió forintba kerül egy időleges megoldás. 

A választás csak az Öné!

A hyaluronsavas orrplasztikának is megvannak az előnyei. Ha az Ön orra “majdnem tökéletes”, de olyan munkát végez, vagy életmódot folytat, ahol előfordulhat, hogy javítani kell az orrán (pl.: egy film elkészítéséhez, fotózáshoz, nívósabb eseményhez) egy kicsit, akkor érdemes lehet egyszer-egyszer ezt a módszert választani.

De ha úgy gondolja, hogy tartós megoldásra vágyik, és vállalja az ezzel járó apró kellemetlenségeket, a plasztikai sebészek állnak rendelkezésére! És hogy milyen kellemetlenségekről beszélünk? 

  • Orrsövény igazításnál például lehet gipszre van szükség. 
  • Előfordulhat, hogy külső bemetszést kell ejteni. 
  • Egy, de általában inkább két hét táppénzre el kell mennie. 
  • A teljes gyógyulás legalább hat hónapot vesz igénybe. (De egy hónap után már visszatérhet a normális életvitelhez.)

A plasztikai sebészek elsősorban a tartós megoldást részesítik előnyben. Lehet, hogy vannak kellemetlenségek, de a hosszú távú eredmények önmagukért beszélnek. Itt pedig nem csak arról van szó, hogy az orrának legalább 10 évre megmarad a formája, hanem arról is, hogy csak egyszer kell egy viszonylag magas összeget kifizetnie, és bő egy hónapig máshogy élni a hétköznapjait. A hyaluronsavas orrplasztika csak arra való, hogy gyorsan, valami hirtelen jött dolog kedvéért javítson a kontúrokon. Amennyiben érdekli, hogy hogy néz ki egy orrplasztika, látogasson el a témát taglaló oldalunkra!

Jelentkezzen be egy kötelezettségektől mentes ingyenes konzultációra, ahol minden kérdésére megkaphatja a választ!