orrplasztika műtét nélkül

Orrplasztika műtét nélkül 5 lépésben

Lehetséges egyáltalán műtét nélküli orrplasztika?

A 21. században járunk, ami valószínűleg úgy fog bevonulni a történelemkönyvekbe mint a dezinformáció évszázada. Ennek egész egyszerű okai vannak: az internet, a közösségi média és az emberi természet. E három együtt annyi téves információval látja el az emberiséget, hogy a szakértők alig győzik megcáfolni a tévhiteket és egyszerű badarságokat. Nincs ez másképpen a plasztikai sebészet területén sem. Az orrplasztika műtét nélküli kezelésére, de éppenséggel az orrsövény műtét nélküli kiigazítására is számos otthoni módszert találhatunk, csakúgy mint drágábbnál drágább készítményeket és csodaszereket is az ember arcába tolnak az online reklámok. 

Ezekből a csodaszerekből és “ősi” megoldásokból gyűjtöttünk ki ötöt. Fontos: az orvosok általában nem támogatják ezeket a megoldásokat, hiszen ezek a módszerek egyáltalán nem tartósak sem pedig eredményesek.

1.Sminkelj úgy, hogy a kontúrok jók legyenek!

Ez nem teljesen ördögtől való ötlet, ami azt illeti! Sminkkel nagyon sok mindent el lehet érni, és ez az orr kontúrjának a látszólagos megváltoztatására is igaz. Számtalan videó és leírás kering online, amelyek bemutatják, hogy hogyan lehet néhány ügyes vonással javítani az orron, hogyan lehet a nem egyenes orrot látszólag egyenessé tenni. Ha van idő és energia rá, akkor ki lehet tanulni ezeket a módszereket, és néha egy-egy napra korrigálni az orrunkon és az arcunk megjelenésén. A megfelelő helyen való barnítással, alapozással akár hosszabbnak, egyenesebbnek, vagy éppen kisebbnek is tűnhet az orr!

2. Orrtorna!

Itt, a második pontnál kezdődik a hihetetlen dolgok megjelenése. Beszélgetések során, weboldalakon és a közösségi médiában is elő-előbukkannak azok az orr tornáztató módszerek, amelyek segítségével állítólag megváltoztatható az orr formája. A részletek gyakran eltérnek. Van, ahol nagy lélegzetvételeket javasolnak - teljesen mozdulatlan arccal, ezzel az orrnyílásokat tágítva. Más módszerek szerint a hüvelyk és mutatóujjal kell oldalról benyomni az orrcimpát (nagy orrúak esetén) és úgy venni nagy levegőket, ezzel egy idő után (soha) rögzül az orr formája.

3. Orrsövény kezelés műtét nélkül: masszázzsal!

Az orr masszázs jót tehet a vérkeringésnek az arcon és az arcbőrön, de egyébként nem lehetséges vele mondjuk egy kampós orrból pisze orrot varázsolni. Igaz, a masszázs során az orr csontos-porcos részét is jól megnyomkodjuk, de ettől azokat még nem fogjuk A-ból B-be áthelyezni. Ha így lehetne javítani, akkor az orrsövényműtét helyett elég lenne pár helyen eltörni azt, és remélni, hogy jó helyre masszírozzuk össze a darabokat! 

4. Gyógynövények!

Az orrplasztika műtét nélküli megoldására vonatkozóan óhatatlanul előkerülnek a gyógynövények is. Sok-sok oldalt láttunk már ahol, a valóban csodálatos tulajdonságokkal rendelkező növény, a fokhagyma áll a list élén. Igaz, a fokhagyma tényleg mindenre is jó, de sajnos a gyulladáscsökkentő hatása nem elég erős ahhoz, hogy egy rosszul fejlődött orrköpenyt helyre tegyen.

5. Csodálatos csodaszerek!

Nem kell ahhoz az internet legsötétebb bugyraiba elmenni, hogy olyan szerekkel találkozzunk, amelyek azt ígérik, hogy műtét nélkül változtatnak az orr formáján. Ezek gyakran olyan oldalakról származnak, amelyek komoly webshopnak tűnnek, mindaddig, míg ki nem derül, hogy a gyógynövény alapú (értsd: hatóanyagot nyomokban is alig tartalmazó) szerekre egy hónapot kell várni, és csak utánvétesen lehet fizetni. A gyógynövényes készítmények mellett elég elterjedtek az állítólag hyaluronsavat tartalmazó szerek, amelyek hatása lehet, hogy valós, de minimális ideig tart ki.

Csodák nincsenek, és sajnos ki lehet jelenteni, hogy az orrplasztika nem oldható meg műtét nélkül. Átmeneti eredményeket el lehet érni sminkeléssel, esetleg hyaluronsavas “nose-job” vállalásával, de a tartós eredményt egyenlőre csak az orrplasztika műtét kínálja. 


Kapcsolódó cikkek: