Az orrpolip kezelése házilag

Akár online, akár offline keresgélünk, az orrpolip kezelésére számtalan olyan módszert találhatunk, ami különböző gyógynövények és ilyen-olyan hatóanyagok csodás hatalmáról szólnak. Ezek 99%-ban egyébként nem működnek, mivel az orrpolip nem egy kis napégés, vagy pörkösödés az orrban: az orrnyálkahártya olyan jellegű elváltozásáról van szó, amely hosszú távon, kezeletlenül, súlyos következményekkel járhat. A lenti három példa csak a jéghegy csúcsa, ezeknél sokkal rendhagyóbb dolgokkal is lehet online találkozni! Nézzük is ezeket!

A cikkben olvasható négy módszer helyett az egyetlen hatékony, biztos eredménnyel járó orrpolip műtétet javasoljuk. Így rengeteg szenvedéstől kímélheti meg magót és a különböző szerekre fölöslegesen kidobott pénzt is megtakaríthatja.

Orrpolip kezelése ricinusolajjal

A legtöbbeknek - főleg akiknek már volt valamilyen altatásos műtétje - a ricinusolajról nem éppen az orrpolip, inkább a nem túl kellemes hashajtás jut eszébe. A ricinus magjából préselt olajjal kapcsolatban a belsőleges alkalmazás a legelső amire gondolunk, illetve az, hogy külsőleg alkalmazva némi bőrpuhítást, feszesítést is el lehet érni vele. Sőt, állítólag még hajnövesztésre is jó. Mindenesetre a lényeg az, hogy a ricinusolajban olyan zsírsavak találhatók, amelyek segítik a szervezetben lezajló egyes folyamatokat. Az orrpolippal kapcsolatban azonban a ricinusolaj nem használ. Legalábbis nem jelent rá gyógymódot. Az internet egyes fórumain lehet olvasni, hogy valamelyest visszahúzódik, de ez inkább csak a placebo hatás: a használó úgy érzi, hogy visszahúzódik. Egy szó mint száz, a ricinusolaj sajnos nem szünteti meg az orrpolipot.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az orrpolip eredményes eltávolításával kapcsolatos kérdésekről!

Orrpolip kezelése bioptron lámpával

A bioptron lámpák a 2000-es évek nagy csodáinak számítanak, ma már nem annyira felkapott készülékek mint régen. Ennek oka a rendkívül magas ár, amit többnyire csak magánrendelők engedhetnek meg magunka, illetve az, hogy számtalan olyan cég bukkant fel a magyar piacokon, amelyek gyenge minőségű és alacsony hatásfokú bioptron lámpákat árultak személyi kölcsönre, gyakran időseket megcélozva, a jó öreg termékbemutatós módszerrel.

Ugyanakkor az orvosi minőségű bioptron lámpás fényterápiáknak van létjogosultsága, de nem az orrpolip kezelésében. Minimális javulást el lehet érni esetleg a gyulladás csökkentésével, de akármilyen hangzatos is, a bioptron lámpa külső alkalmazású eszköz az orr belsejében, vagy súlyos esetekben mélyebben az arcüregben nem tud akkor hatást kifejteni.

orrpolip kezelése házilag

Orrpolip gyógynövényes kezelése

Ezzel el is érkeztük az internet magnum opusához: a keleti-, ősi magyar, sámánisztikus és ájurvéda csodaszerek világába. Minden bokorban nő egy olyan növény, ami csodákra képes és meggyógyít minden bajt. Legalábbis ezt ígérik az erre szakosodott oldalak. Az nem mondjuk, hogy nem léteznek esetleg olyan szerek, amelyek hatékonyan csökkentik az orrpolip méretét, vagy esetleg segítenek a váladékolásban. Annyit mondunk, hogy ezek a szerek csak átmeneti megoldást kínálnak. Temérdek olyan oldal van, ahol minimális hatóanyag tartalmú szereket árulnak aranyáron, a NÉBIH nem győzi tiltólistára tenni ezeket (mielőtt vásárol, érdemes megnézni a hatóság oldalán nem szerepelnek-e a kinézett termékek). 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az orrpolip eredményes eltávolításával kapcsolatos kérdésekről!

Orrpolip eltávolítása orrspray-vel

Az orrpolip orrspray-vel való kezelése egy kettős élű penge: van a valóban működő verzió, és vannak a mesebeli csodaszerek. Patikákban, drogériákan számtalan gyógynövényi alapú orrpsrayt lehet kapni, amelyek némileg csökkenthetik a váladékozást, esetleg némi gyulladáscsökkentő hatással segíthetnek minimálisan csökkenteni a polip méretét, ezzel egy kis levegőhöz juttatva a használójukat.

Tartós hatást, illetve az orrpolip megszűnését ezekkel a szerekkel sem lehet elérni. Az érme másik oldalát képezik az orvos által felírható szteroidos orrspay-k. Ezek hatékonyak lehetnek, de szinte csak a korai stádiumban lévő orrpolip visszaszorítására, illetve egy orrpolip műtét után az újbóli kialakulás megelőzése céljából.

Milyen következtetés vonható le ebből?

Sajnos az orrpolip nagyon makacs jelenség, és hosszú távon csak az jelent megoldást, ha kiveszik, illetve kezelik a kialakulást segítő állapotokat, mint az allergia és az asztma. Ily módon lehetséges elkerülni az újbóli kialakulást. A hosszan tartó használaton alapuló készítmények, a minden egyes megfázásnál szükségessé váló fényterápiák nem megfelelő módjai az orrpolip kezelésének, és hosszú távon sokkal nagyobb költséget és kényelmetlenséget jelentenek, mint egy orrplasztika műtét, ami után évekig nyugodtan lélegezhet!

Kapcsolódó cikkek

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia