Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás egy olyan plasztikai sebészeti beavatkozás, amelyet akkor ajánlunk, ha elégedetlen vagy a melleid méretével vagy alakjával és ez befolyásolja az önbizalmad és az életminőséged.

Melleid elveszíthetik az eredeti formájukat és méretüket a terhesség, a szoptatás, a súlyvesztés vagy az öregedés miatt is. Sokan genetikailag vagy alkatilag rendelkeznek az áhítottnál kisebb mellekkel, akik számára a mellnagyobbítás a legjobb megoldás. 

Az emlőnagyobbító műtétet azok számára is szoktuk javasolni, akik aszimmetriát tapasztalnak a melleik méretében vagy alakjában.

A mellnagyobbítás a legnépszerűbb műtét, 10 év alatt több ezer mellnagyobbítást végeztek partnerklinikánkon, a hozzánk érkezők legnagyobb örömére. 

A mellnagyobbítás biztonságos és hosszútávú megoldást kínál, amennyiben azt, az emlőnagyobbító műtétek terén is szakértő, valamint sikeres mellnagyobbító műtétek során szerzett jó tapasztalatokkal rendelkező plasztikai sebész végzi. Ismerd meg őket!

A legfontosabb tudnivalók a mellnagyobbítással kapcsolatban:

 • A műtétet személyes konzultáció, állapotfelmérés és előzetes vizsgálatok (labor, vérkép, ultrahang, röntgen, mammográfia) előzik meg, mely alapján kiderül, hogy alkalmas vagy-e a műtétre, továbbá, hogy a beavatkozás elvégezhető-e.
 • A mellnagyobbítás többféle mellimplantátummal történhet. A mellimplantátum burka mindegyiknek szilikon, töltőanyaga lehet kohezív szilikon gél vagy fiziológiás sóoldat. Formája szerint kerek vagy csepp alakú közül lehet választani, profilja alacsony, közepes vagy magas, felülete pedig érdes (texturált) vagy pedig sima.
 • A mellimplantátum beültetési technikája a tökéletes eredmény érdekében egyénre szabva történik. Így a mellimplantátum kerülhet a mellizom alá vagy fölé, de akár a kettő közé is, amikor részben izom alá, részben izom fölé helyezik. Utóbbit dual plane technikának nevezzük.
 • Hogy a mellimplantátumot a test mely részénél helyezi be a plasztikai sebész, anatómiai adottságaidtól, igényeidtől és az implantátum típusától függően változhat. A metszéseket a mell alatti redőben, hónaljból vagy a bimbóudvar körül lehet ejteni.
 • Mellnagyobbítás után közvetlenül, a pihenésé a főszerep, tilos mindennemű erőlködés, teher emelése. A 7. naptól ülő munkát már lehet végezni, a 21. naptól fokozatosan a mozgást is el lehet kezdeni.
 • A szövődmények kialakulásának esélye 2% alatti, tehát a mellnagyobbító műtét minimális kockázattal jár. Az esetlegesen előforduló komplikációk (duzzanat, utóvérzés, gyulladás vagy fertőzés) a kontrollvizsgálatok során kiszűrésre és kezelésre kerülnek.
 • A mellnagyobbítás kiválóan kombinálható egyéb beavatkozásokkal, például mellfelvarrással vagy hasplasztikával. Ezeket nevezzük kombinált műtéteknek.

Tudj meg többet a mellnagyobbításról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tartalomjegyzék

A mellnagyobbítás előnyei

A mellnagyobbítás számos előnnyel jár,  tapasztalataink alapján ezek a leggyakoribbak:

 1. Nagyobb önbecsülés és magabiztosság. A mellimplantátumokkal végzett mellnagyobbítás javítja a testképed, ami jobb önbecsülést és magabiztosságot eredményez.
 2. Jobb testarányok. A mellnagyobbítás segít kiegyensúlyozni az arányokat és képes eltüntetni az aszimmetriát.
 3. Öltözködési lehetőségek. Nagyobb mellekkel tágabb lehetőség nyílik a nőiesebb és vonzóbb megjelenést nyújtó ruhák viselésére.
 4. Önbizalom a párkapcsolatban. Sokan azt a visszajelzést adták, hogy a beavatkozás javította a párkapcsolati lehetőségeket és az intimitást.
 5. Rekonstrukció emlőeltávolítás után: Az eltávolított mell újjáépítése mellnagyobbítással segíthet visszaállítani a női test eredeti állapotát.

A mellnagyobbítás menete

A mellnagyobbítás előtti vizsgálatok

A mellnagyobbító műtét előtt át kell esned egy teljes körű kivizsgáláson, ahol felmérik alkalmasságod és egészségügyi állapotod, hogy minden esetleges problémára fény derülhessen, ami akadályozhatná a műtéti beavatkozást.

A kivizsgálás során egy átfogó laboratóriumi vizsgálatra van szükség, valamint orvosod elrendelése alapján szükség lehet még EKG, röntgen, ultrahang és 40 év felett mammográfia vizsgálatokra is.

Ha már korábban részt vettél plasztikai sebészeti beavatkozáson, akut vagy krónikus betegséged van, illetve rendszeresen szedsz valamilyen gyógyszert, akkor elképzelhető, hogy további vizsgálatokra lesz szükség.

Kérünk, hogy a műtét előtti időszakban

 • ne dohányozz,
 • ne fogyassz alkoholt, mert ezek rontják a regenerációs képességeket.
 • Ezenkívül kerüljék az aszpirin, a ginkgo biloba és a természetgyógyászati szereket.

Emellett célszerű egészségesebb életmódot folytatni a felkészülés előtti napokban, hetekben. A műtét előtti időszakban érdemes többet mozogni, egészséges ételeket enni, kisebb adagokat fogyasztani és sok vizet inni. A mellnagyobbítás előtt C-vitamin, szelén és cink szedése javasolt.

A legjobb klinikát keresed mellnagyobbításhoz? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

A műtét lépései

 1. A műtét minden esetben altatásban történik, intubációs narcosis alkalmazásával. A beavatkozás általában 60-90 percet vesz igénybe és a műtét után egy éjszakát a klinikán kell töltened.
 2. A konzultációk során előre megbeszélt helyen (mell alatti redő, mellbimbó udvara alatt, hónaljon keresztül), egy 4-5 centiméteres apró vágáson keresztül helyezik be a mirigyállomány mögött lévő mellizom alá vagy fölé, esetleg részlegesen (dual plane) az izom alá, illetve fölé az előzőleg kiválasztott mellimplantátumokat.
 3. A seb zárására felszívódó varratokat használ plasztikai sebészed, így a későbbiekben nem szükséges a varratszedésre jönnöd.

Tudj meg többet a mellnagyobbításról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Mi történik mellnagyobbítás után?

 • A műtét után egyből kapsz egy speciális kompressziós melltartót, amit 30 napig kell hordanod. Ezt a klinika biztosítja számodra. 
 • Mielőtt a elhagynád a klinikát, plasztikai sebészed ellenőrzi a műtét helyét és a megbeszélt kontroll időpontokra vár vissza.
 • A beavatkozást követő 24 órában jelentkezhet fájdalom, feszülő érzés, ami teljes mértékben helyénvaló. Az érintettek elmondása alapján ez könnyen elviselhető, illetve fájdalomcsillapítóval enyhíthető.
 • Az érintett területet 7 napig ne érje víz, 14 napig pedig semmilyen megerőltető tevékenységet ne végezz! Leghamarabb a harmadik héttől kezdheted a könnyű testmozgást.
 • A beavatkozás után két hónapig kerüld a szoláriumozást és a szaunázást, a tisztálkodást zuhanyzással oldd meg, hogy ne ázzon a seb. A fekvés három hónapig háton történjen.
 • A külső hegek 6 hónap alatt gyógyulnak, melyek kezelésére használhatsz hegkezelő készítményeket.

A legjobb klinikát keresed mellnagyobbításhoz? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

mellnagyobbítás budapest

Mekkora az ideális mellimplantátum?

Az ideális mellimplantátum mindig akkora, amekkora az illető alakjához esztétikusan illeszkedik. Ennek meghatározására a páciens kívánsága és testi adottságai alapján (testmagasság, mellkasszélesség, alkat), valamint a plasztikai sebész javaslatai alapján kerül sor.

A tapasztalataink alapján a 220cc és a 360cc közötti méretek a legtöbb esetben megfelelőek a hölgyek számára. 

A méreten kívül azonban egyéb területen is különböznek a mellimplantátumok, amik szintén befolyásolják a végeredményt.

Elsősorban töltőanyaga szerint tehetünk különbséget a mellimplantátumok között. Létezik kohezív szilikon géllel és fiziológiás sóoldattal töltött implantátum. Mi egyértelműen a kohezív géllel töltött implantátumokat javasoljuk, mert:

 • természetesebb megjelenésűek. Lágyabb, természetesebb érzetet nyújtanak és a valódi mellek tapintását közelítik meg.
 • Tartósabbak. Hosszabb ideig megtartják az eredeti formájukat és méretüket.
 • Rugalmasabbak. Jobban alkalmazkodnak a mell alakjához és mozgásához.

A legjobb klinikát keresed mellnagyobbításhoz? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

A mellimplantátumok további tulajdonságai:

 • formája lehet kerek, csepp - más néven anatómiai.
  Gyakrabban esik a választás a kerek implantátumra, mert az hasonlít leginkább az eredeti formára. A csepp alakú a vékony hölgyek esetében nyújt természetesebb hatást. Utóbbinál, bizonyos ritka esetekben, évekkel a műtét után elmozdulás figyelhető meg. Ez a kerek mellimplantátum esetében nem jellemző.
 • Profilja szerint - ami a magasságot, tehát a kiemelkedés mértékét jelenti -, alacsony, közepes, magas vagy extra méreteket különböztetünk meg.
  Itt teljes mértékben egyéni igény és persze az esztétika határozza meg, hogy melyik a megfelelő. Általánosságban elmondható, hogy minél alacsonyabb a profil, annál kevésbé "szúrható ki" azonnal a mellnagyobbítás ténye.
 • Felülete alapján pedig érdes, azaz texturált vagy sima mellimplantátumok közül választhatunk.
  Az érdes felületet a csepp alakú implantátumok számára találták ki, hogy jobban "tapadjon", beépüljön, ne mozduljon el. Ennek köszönhetően valóban nagyon alacsonyra szorult ezen esetek száma. A sima felületű mellimplantátumok a kerek formákra jellemzők.

Partnerklinikánkon Mentor és Motiva mellimplantátumokat alkalmaznak, mert ezek  piacvezető amerikai gyártók, rendelkeznek FDA és CE minősítéssel.

A Mentor implantátumokhoz élethosszig tartó garancia jár, míg a Motiva termékek innovatív SilkSurface® technológiával készülnek, amely további biztonságot nyújt.

Tudj meg többet a mellnagyobbításról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Hová kerül majd pontosan a mellimplantátum?

A mellimplantátum beültetése az anatómiai adottságoktól, az igényektől és az implantátum típusától függően változik. Plasztikai sebészed a számodra leginkább megfelelő módszert fogja alkalmazni. 

A mellimplantátumot az alábbi helyekre lehet beültetni:

A mell mirigyállománya alá. 

 • Előnye, hogy a beavatkozás után rövidebb a gyógyulási idő. A beültetés után a mell alakja természetesebb lehet, mivel az implantátum közelebb van a bőr felszínéhez.
 • Hátránya, hogy ennél a beültetési technikánál van a legnagyobb esély az implantátum elmozdulására (ami még így is nagyon ritka).

A mellizom alá.

 • Előnye, hogy a mell méretének növelése mellett a mell formája és pozíciója is nagyon jól javítható ezzel a módszerrel. A mellizom alsó része megtámasztja az implantátumot, ami kisebb valószínűséget jelent a későbbi elmozdulásra.
 • Hátránya, hogy a felépülés hosszabb ideig tart.

Részben a mirigy, részben a mellizom alá - a dual plane technika.

A műtét során a mellimplantátum felső harmada a mellizom alá, míg az alsó kétharmada a mellszövet alá kerül.

 • Előnye, hogy ezzel a módszerrel lehet elérni a legtermészetesebb és legesztétikusabb eredményt.
 • Hátránya, hogy a műtét összetettebb és időigényesebb, mint más beültetési módszerek, ezért csak komoly tapasztalattal és referenciával rendelkező plasztikai sebészek kezei alatt ajánlott elvégezni. Ingyenes konzultáció keretében megismerheted őket!

Tudj meg többet a mellnagyobbításról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

A mellnagyobbítás veszélyei

A mellnagyobbítás alapvetően nem veszélyes, a komplikáció esélye minimális. Ritkán előfordulhat szövődmény, de az esetek döntő többségében csak átmeneti problémák merülnek fel műtét után.

Lehetséges komplikációk a poszt-operatív időszakban:

 • duzzanat, ami egy-két héten belül lelohad
 • fertőzés, antibiotikummal kezelhető
 • utóvérzés, kontroll során kiszűrhető
 • gyulladás, gyógyszeres kezelés után elmúlik
 • mellbimbó érzéketlensége - átmeneti jellegű, idővel elmúlik.

Az EQUAM által kiadott hivatalos állásfoglalás az alkalmazott szilikon mellimplantátumokról - Consensus Declaration of EQUAM 26-06-2004

Equam_logo

Jan Poell

EQUAM elnök

A mellnagyobbítás javítja a páciensek mentális és fizikális állapotát. Az implantátumokat minden esetben személyre szabottan kell megválasztani.
A szilikon töltésű emlőimplantátumoknál a mellnagyobbítás terén nincsen jobb alternatíva, az orvosi vizsgálatok egyértelműen kizártak bármilyen összefüggést ezen implantátumok és a rákos-, vagy egyéb (autoimmun, reumatológiai) megbetegedések között!
A szilikon protéziseknek nincs káros hatásuk a terhességre, a magzatra, a szoptatásra és az újszülöttre. Az anya szoptatási képességét nem változtatják meg!
Az implantátumok életkora nincs behatárolva, lehet 50 év, vagy akár több. Ha nem okoznak problémát, nem kell eltávolítani őket. Nem igaz, hogy a beültetett implantátumok 3 része 10 éven belül kiszakad!

2005. 04. 15

Az implantátummal kapcsolatos szövődmények, melyek a legtöbbször a megfelelő sebészi előkészületekkel elkerülhetők:

 • Rippling mell és wrinkling mell. Az a jelenség, amikor az implantátum és a bőr közötti zsírréteg vékonyabb az adott területen, így az implantátum széle áttűnik, ráncosodás vagy hullámosodás alakul ki a bőrfelszínen. Ritka szövődmény és megelőzhető a megfelelő implantátum méret és elhelyezés kiválasztásával.
 • Tokzsugorodás. A tok az implantátumot körülvevő szövetekből áll, amelyek az implantátumot tartják a helyén. Ha ez a tok összehúzódik vagy megkeményedik, akkor a mell keményebbé és érzékenyebbé válhat. A tokzsugorodás kockázatát lehet csökkenteni a megfelelő beültetési technikák alkalmazásával, a szövődmények korai felismerésével és kezelésével, valamint a megfelelő utánkövetéssel és gondozással.
 • Double bubble mell. A mellimplantátum a mell alsó részéhez tapad és a mell felső része a mellimplantátum fölé tolódik, így kettős mell hatása jön létre. A double bubble mell akkor fordulhat elő, ha a mellimplantátum túl nagy, vagy nem megfelelően helyezkedik el a mellben, illetve ha a mell szövete nem képes megtartani a mellimplantátumot a helyén.
 • Mellimplantátum elmozdulás. Akkor fordulhat elő, amikor az implantátum helyzete a mellben nem megfelelő. Az implantátum elmozdulásának okai közé tartozik, ha az implantátum túl nagy, túl nehéz vagy a beültetett implantátum típusa nem megfelelő.

Ezért is kiemelten fontos, hogy a mellnagyobbítást olyan plasztikai sebészeten végeztesd, olyan plasztikai sebésszel, melyek értékelése a legmagasabb kategóriába tartozik.

A legjobb klinikát keresed mellnagyobbításhoz? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

mellnagyibbítás menete

Mellnagyobbítás árak - mennyibe kerül?

A mellnagyobbítás árak 1.800.000 forintba kerülnek partnerklinikánkon kerek mellimplantátum esetén. Ebben az összegben benne van minden felmerülő költség!

Mellnagyobbítás típusa

Kedvezményes ár

Listaár

Mellnagyobbítás

1.800.000 Ft

2.000.000 Ft

Mellnagyobbítás felvarrással

2.430.000 Ft

2.700.000 Ft

Mellimplantátum csere

1.800.000 Ft

2.000.000 Ft

Mit tartalmaz az ár?

 • előzetes vizsgálatok (labor, EKG, RTG, UH, mammográfia)
 • áltatás,
 • kompressziós melltartó,
 • 24 órás luxus klinikai ellátás és felügyelet,
 • ha szükséges, gyógyszerek.

A legjobb klinikát keresed mellnagyobbításhoz? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Gyakran ismételt kérdések

Milyen gyorsan térhetek vissza a normális élethez a műtét után?

A műtét után a normális élethez való visszatérés ideje általában azonban 2-4 hét alatt várható. A teljes felépüléshez és a végső eredmény eléréséhez akár több hónapra is szükség lehet. Fontos, hogy betartsd az orvos utasításait, kerüld a túlzott fizikai megterhelést és kövesd az utókezelési protokollt a lehető legjobb eredmény és a szövődmények minimalizálása érdekében.

Meddig tartanak az eredmények?

A mellnagyobbítás eredményei általában hosszú távúak, de nem feltétlenül véglegesek. Az implantátumok általában élettartam-garanciával rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a gyártó által biztosított időtartamig (általában 10-15 évig) cserélésre jogosultak, ha a szerkezetükben probléma merül fel. Az eredmények időtartama függ az implantátum típusától, az egyéni testreakcióktól és az életkortól. Az esetek többségében nem a mellimplantátum állapota miatt kell a mellimplantátumot cserélni, hanem az eltelt idő alatti testi változások miatt.

Milyen mellméret-növekedést várhatok?

Általánosságban a mellnagyobbítás átlagosan 1-2 melltartóméret növekedést eredményez. A műtéttel elérhető méret-növekedés mértéke nagyban függ az egyéni testalkattól, a mellkas méretétől, az eredeti mellmérettől, az implantátum típusától és méretétől, valamint az elhelyezés helyétől. Fontos megjegyezni, hogy a melltartó méretek és az implantátum méretei nem azonosak, és a konkrét melltartó méret változhat az egyéni testalkattól függően.Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
 • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben? Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.